"Остання зима цієї Ради": Саакашвілі на мітингу в Києві говорив українською і критикував владу (відео)

"Ми вимагаємо призначити нові позачергові вибори, з новим ЦВК, з новим законом про вибори", - заявив Саакашвілі.

Міхеїл Саакашвілі. Скріншот.

Екс-губернатор Одеської області, лідер "Руху нових сил" Міхеїл Саакашвілі під час мітингу біля пам’ятника В’ячеславу Чорноволу в центрі Києва заговорив українською мовою і розкритикував президента Петра Порошенка, а також інших представників влади. Відео з мітингу опубліковане в Youtube, передають Патріоти України.

"Убогі уряди один за одним, безликі міністри, які змінюються в цій будівлі.. Ви знаєте їхні обличчя, що вам говорять їхні обличчя? Абсолютно безбарвні, сірі й дуже-дуже корумповані. Невимірна кількість брехні й фальсифікацій, безбожні масштаби крадіжки. Але все одно потоки у них працюють, у них все схвачено", — сказав Саакашвілі.

Він також заявив, що фракція "Блок Петра Порошенка" хоче вислати Саакашвілі з країни так, як не може його підкупити.

"Не дивно, що вони так ненавидять мене. Сьогодні вся фракція БПП обговорювала, як потрібно мене викинути з країни. Вони кричать: "йди туди, звідки приперся". Я їх розумію. Для цього у них є конкретна причина і ця причина не в тому , що я з Грузії. Причина їх ненависті до мене — страх, що вони не можуть підкупити мене. Я не був і не буду в їх схемах, я не ділив і не ділю з ними потоки, я не їхній проект, я не частина їх аморальної корумпованої культури", — зазначив політик.

За його словами, він сказав про це президенту Петру Порошенко. "Я сказав про це і президенту Порошенко, зі мною ці штучки не пройдуть. Мною неможливо маніпулювати, мене неможливо залякати, мені неможливо підморгувати і на щось натякати, тому, що у мене немає начальників. В тому числі не в кабінеті президента" , — сказав Саакашвілі.

Екс-глава Одеської ОДА також висловився про децентралізацію. "Децентралізація — абсолютно неправильний рецепт для того, щоб подолати кризу такого масштабу, в якій опинилася Україна. Вибачте, про яку децентралізацію ми можемо говорити? Про децентралізацію хаосу, про децентралізацію бардаку цього, про децентралізацію розграбування країни? Наче в Києві не вистачає корупціонерів", — сказав він.

Крім того, політик заявив про необхідність провести позачергові парламентські вибори. "Ми вимагаємо негайно призначити позачергові парламентські вибори з новим виборчим законом, з новим ЦВК і скасуванням депутатського імунітету. Ми починаємо активну мобілізацію всієї України під цим закликом", — додав Саакашвілі.

Варто зазначити, що користувачі мережі сприйняли висловлювання Саакашвілі неоднозначно. Так, мер Дніпра Борис Філатов розкритикував політика за його слова про децентралізацію.

Депутат від БПП Віталій Чепинога також висловився про виступ Саакашвілі.

Нардеп від БПП Сергій Лещенко розповів про те, як побував на мітингу Саакашвілі.

Через антисемітські гасла: Кандидатку в президенти США затримали під час пропалестинської акції

неділя, 28 квітень 2024, 20:28

Під час студентських демонстрацій в американських кампусах проти війни в Секторі Гази поліція затримала сотні людей. Серед них – кандидатка у президенти США від Партії зелених Джилл Стайн. Про це пише BBC, передають Патріоти України. Прессекретар Джилл...

У Росії знищили два тепловози - ГУР Міноборони (відео)

неділя, 28 квітень 2024, 19:44

У Росії 26 та 28 квітня невідомі спалили два тепловози, повідомляють Патріоти України. Перший тепловоз ЧМЕ-3 був знищений у Владикавказі, другий — марки 2ТЕ10М — в Оренбурзі, повідомили в ГУР Міноборони України. Українське розвідувальне відомство також...