Отруєння Скрипаля: Британська поліція назвала функцію третього підозрюваного

Сергій Федотов покинув Лондон в день замаху на Скрипалів на одному літаку з Мішкіним та Чепігою.
У Чепіги та Мішкіна був "наглядач". Фото: британська поліція.

Контртерористичний підрозділ поліції Лондона проводить розслідування стосовно третього підозрюваного росіянина, причетного до застосування нервово-паралітичного агента в Англії, і розглядає можливість висунення проти нього звинувачення. Про це пише The Telegraph, передають Патріоти України.

Розслідування, що триває стосовно 45-річного Сергєя Федотова "дуже конфіденційне", і тому в Скотленд-Ярді його не прокоментували, йдеться у матеріалі. Одне з джерел газети висловило припущення, що Федотов міг вирушити до Британії, щоб проконтролювати проведення операції. У день отруєння він поїхав до Солсбері, ймовірно, щоб переконатися, що Сергєя Скрипаля та його дочки не буде вдома в момент, коли інші підозрювані наноситимуть яд на ручку дверей будинку колишнього співробітника ГРУ РФ.

Зазначається, що хоча незрозуміло, чи потрапив Федотов на камери спостереження у місті, будуть з'являтися його зображення при прибутті і відльоті в країну через аеропорт Хітроу. Також незрозуміло, чи ім'я та прізвище підозрюваного справжні.

Поїздка Федотова до Англії відбулася 2 березня, як і у підозрюваних полковників ГРУ Александра Мішкіна та Анатолія Чепіги, але іншим рейсом. Федотов покинув Лондон в день замаху на Скрипалів на одному літаку з Мішкіним та Чепігою.

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...