Отруєння Скрипалів: До злочину імовірно причетний четвертий агент

Четвертий фігурант резонансної справи теж є співробітником російського ГРУ.

Будинок Скрипаля в Солсбері. Фото: REUTERS.

У справі про отруєння у британському Солсбері колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля і його доньки Юлії існує четвертий фігурант. Наразі його ідентифікацією займаються розслідувачі. Цей четвертий фігурант теж є співробітником ГРУ РФ і раніше активно переміщався Європою. Про це розповів журналіст-розслідувач і головний редактор The Insider Роман Доброхотов в ефірі телеканалу "Настоящее время", передають Патріоти України.

Так, особу цього підозрюваного Доброхотов не назвав, проте наголосив: він та інші розслідувачі наразі займаються ідентифікацією даних про нього. Єдине, що редактор The Insider сказав із впевненістю: четвертий фігурант резонансної справи Скрипалів теж є співробітником російського ГРУ.

"Ми припускаємо, що є четверта людина, – про це писали і британські ЗМІ з посиланням на свої джерела. Більш того, у нас вже є підозрюваний на четверту кандидатуру. Ми можемо сказати, що це теж співробітник ГРУ, і він вельми активно переміщався Європою", – пояснив журналіст.

Окрім цього, Доброхотов пригадав, що третій фігурант справи Скрипалів, особу якого нещодавно вдалося ідентифікувати розслідувачам, намагався отруїти у Болгарії бізнесмена Омеляна Гебрєва. На думку журналіста, такі замахи були радше систематичною роботою: фігуранти справи Скрипалів та інші високопоставлені працівники ГРУ не раз і не двічі намагалися отруїти людей у різних країнах Європи. Наразі журналісти збирають інформацію про ці випадки: оприлюднення даних про них, на думку Доброхотова, може перевершити у гучності навіть отруєння у Солсбері.

"Багато, хто каже: як же так, у них кожна операція провал? А я скажу: ми точно знаємо про 2, а якщо таких замахів було 20 – 30, то виходить, що не так вже й погано вони працюють, якщо стільки часу вдавалося це приховувати", – додав розслідувач.

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...