Оце так: Австрійський суд відмовив Іспанії у видачі Фірташа

У США Дмитра Фірташа звинувачують у справі про хабарі на суму близько 18,5 мільйонів доларів при отриманні ліцензії на видобуток титанової руди в Індії.

Фото: ЗМІ

Земельний суд Відня 29 серпня відхилив запит правоохоронців Іспанії на екстрадицію українського бізнесмена Дмитра Фірташа, передають Патріоти України.

Суд визнав надіслані з Барселони документи недостатніми для обґрунтування виставленого щодо Фірташа європейського ордера на арешт.

Видання також цитує захисників українського бізнесмена екс-міністра юстиції Австрії Дітера Бомдорфера і Рудигера Шендера, на думку яких, таке рішення віденського суду підтверджує політичну мотивацію екстрадиції, яку іспанські правоохоронці намагалися здійснити за запитом США.

Довідка: У США Дмитра Фірташа звинувачують у справі про хабарі на суму близько 18,5 мільйонів доларів при отриманні ліцензії на видобуток титанової руди в Індії.

В Іспанії Фірташа, за даними австрійських та іспанських ЗМІ, підозрюють у причетності до злочинної групи, що відмила гроші на суму в 10 мільйонів євро і пов'язана зі Степаном Черновецьким, сином колишнього мера Києва Леоніда Черновецького, який живе з родиною в Барселоні і звинувачення заперечує.

В Україні поліція розслідує два кримінальні провадження, пов'язані з Дмитром Фірташем: щодо групи компаній Ostchem і колишніх керівників компанії "Нафтогаз Україн"". У цих провадженнях він не має статусу підозрюваного.

Словаччина призупинила пропуск вантажівок з території України

субота, 4 травень 2024, 23:16

Словаччина тимчасово призупинила оформлення та пропуск великогабаритних транспортних засобів з України через поломку сканера в пункті пропуску Вишнє Нємецьке. Про це у суботу, 4 травня, повідомили в державній митній службі, передають Патріоти України. ...

Інтрига для Путіна: Голова МЗС відповів, чи відправить Польща свої війська в Україну

субота, 4 травень 2024, 22:29

У питанні щодо відправки військ НАТО в Україну Польща не інформуватиме Кремль про своє остаточне рішення. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передають Патріоти України. Коментуючи пропозицію президента Франції Емманюеля...