Оце так: Екс-радник Януковича живе в Європі і веде бізнес в Україні (відео)

Андрій Портнов отримав посвідку на проживання в Австрії і домігся скасування санкцій ЄС.

Ілюстрація: rudenko.kiev.ua

Колишній заступник глави Адміністрації президента-втікача Віктора Януковича Андрій Портнов отримав посвідку на проживання в Австрії, де займається власним бізнесом. Про це він розповів в інтерв'ю телеканалу ZIK, повідомляють Патріоти України.

"Я живу в Австрії, у Відні. Живу абсолютно легально. Австрійська влада довго перевіряла мій статус і видала мені дозвіл на проживання та роботу. Я працюю з західними адвокатськими компаніями, займаюся бізнесом... Пройшов усі перевірки, у тому числі щодо легальності походження коштів. Мені австрійський банк відкрив персональний рахунок, дозволили зареєструвати свою компанію... Я розширюю бізнес, який складається з австрійського та українського сегмента юридичної діяльності", - сказав Портнов.

Він повідомив, що Євросоюз у березні 2015 року скасував проти нього санкції, а потім виплатив відшкодування. "Я закінчив відносини з Європейським Союзом у судовому процесі в Люксембурзі. Рішенням суду Євросоюзу було встановлено, що санкції щодо мене ухвалювалися протиправно - повністю були скасовані. Європейський суд ухвалив, що Євросоюз зобов'язаний заплатити мені за те, що вводив санкції, 15,5 тисяч євро. Вони були перераховані на рахунок в українському банку", - сказав Портнов.

Андрій Портнов у 2010–2014 роках був радником президента-втікача Віктора Януковича та заступником глави його адміністрації. Очолював управління з питань судової реформи та судоустрою. Після Майдану виїхав з України і переховується від слідства.

Його підозрюють в тому, що під час роботи на посаді заступника глави Адміністрації президента він продовжував обіймати посади викладача у вищих навчальних закладах, за що безпідставно отримував заробітну плату та користувався усіми можливими пільгами.


Агітував колег співпрацювати з окупантами: На Харківщині викрили співробітника "Укрзалізниці" (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 14:04

На Харківщині викрили та повідомили про підозру 52-річному співробітнику Укрзалізниці, який був прихильником російської агресії та агітував своїх колег співпрацювати з окупантами. Про це повідомила Харківська обласна прокуратура, передають Патріоти Укр...

Очільник МЗС Кемерон оцінив ймовірність відновлення дипломатичних відносин Британії з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 13:31

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що у відносинах між Великою Британією та Росією більше «немає шляху назад». Про це він сказав у інтерв'ю Independent, передають Патріоти України. Журналістка запитала його, чи може Британія повер...