Оце так: Клімкін пропонує обговорити перехід України на латинку

Клімкін наголосив, що Україні слід приділяти більше уваги регіональній динаміці.

Фото: ЗМІМіністр закордонних справ України Павло Клімкін запропонував обговорити можливість впровадження латиниці поряд із кириличною абеткою для української мови. Він написав про це у Facebook після зустрічі з представниками країн Центрльної Європи, повідомляють Патріоти України.

"В дружній розмові історик та журналіст з Польщі Земовіт Щерек запитав, чому б Україні не ввести поряд з кирилицею латиницю. Наша мета — формування української політичної нації, тому маємо працювати на те, що нас об'єднує, а не роз'єднує. З іншого боку, чому б не подискутувати?" - написав міністр.

"Я абсолютно переконаний, що Центральна Європа може повністю відродитися лише після звільнення України від пострадянськості. Лише в такому разі це буде цілісний, самодостатній та успішний проект," - додав він.

Коригували удари з "Градів" по підрозділах ЗСУ: Подружжя із Сумщини викрили у держзраді

понеділок, 29 квітень 2024, 11:27

Служба безпеки України у Сумській області затримала місцевих чоловіка і жінку: їх підозрюють у коригуванні російських обстрілів по прикордонних районах регіону та позиціях Сил оборони. Про це інформує пресцентр СБУ, передають Патріоти України. Зазнача...

"Треба готуватися": Боєць "Азову" розказав, коли закінчиться війна в Україні

понеділок, 29 квітень 2024, 10:56

Коли закінчиться війна в Україні - головне питання, яке хвилює кожного громадянина нашої країни. На думку бойця "Азову" з позивним "Ніко", це станеться, на жаль, нескоро, передають Патріоти України. За словами бійця 12-ї бригади НГУ "Азов", українці щ...