Оце так: НАБУ в Одесі очолив силовик, який фабрикував справу проти правозахисника

Руденко звинуватив главу Вінницької правозахисної групи у поширенні порнографії і нарузі над державними символами

Ілюстрація: ckp.in.ua

Одеське теруправління Національного антикорупційного бюро України за підсумками конкурсу очолив Дмитро Руденко, повідомляють Патріоти України з посиланням на Думская.net.

Так, до призначення в НАБУ Руденко очолював Хмельницьке відділення поліції Калинівського відділу ГУНП у Вінницькій області, до цього працював слідчим, загалом у системі МВС - з 2002 року. Має три вищі освіти - дві юридичні і одну - за спеціальністю "Облік і аудит".

Згідно з декларацією, Руденко та члени родини мають три квартири, три авто - "Тойота Камрі" 2006 року, "Мерседес Е320" 2002 року і Citroen C4 2012 року, готівкою зберігає 106 тисяч доларів.

За даними ЗМІ, у 2010-2011 рр. Руденко, перебуваючи на посаді начальника відділу слідчого управління УМВС України у Вінницькій області, брав участь у кримінальному переслідуванні правозахисника Дмитра Гройсмана у так званій "порносправі".

"Руденко звинуватив главу Вінницької правозахисної групи у поширенні порнографії і нарузі над державними символами ... Гройсмана згодом повністю виправдали, але до цього він не дожив, померши за тиждень до оголошення вироку", - зазначає видання.

Згодом щодо Руденка та низки інших співробітників міліції було відкрито кримінальне провадження за статтею про перевищення службових повноважень.

За безпрецедентну кібератаку московських спецслужб: Німеччина відкликала посла з РФ

понеділок, 6 травень 2024, 19:27

Німеччина відкликала свого посла з Росії для консультацій після того, як Берлін звинуватив Москву в кібератаках на оборонні та аерокосмічні компанії та партію влади. Про це заявив речник міністерства закордонних справ ФРН, повідомляє Reutersу понеділок...

В ЄК назвали умову для переговорів щодо продовження транзиту газу РФ через Україну

понеділок, 6 травень 2024, 18:44

Україна та Росія можуть розпочати переговори про продовження транзиту російського газу лише після того, як Москва виведе свої війська. Про це у відповідь на запитання кореспондента "РБК-Україна" заявила єврокомісар з енергетики Кадрі Сімсон після перег...