Оце так: Путін і Трамп домовилися про розділ європейської країни, - ЗМІ

Адміністрація президента США Дональда Трампа дала зелене світло розділу частини території Косова в обмін на визнання держави. Так, приштинська Gazeta Ekspres із посиланням на дипломатичні джерела заявляє, що це погодили президенти США і РФ Дональд Трамп і Володимир Путін на саміті в Гельсінкі, повідомляють Патріоти України.

За інформацією видання, адміністрація Трампа, зокрема ті, хто має справу із зовнішньою політикою, погодилися, що Косово має надати територію, зокрема північні регіони, Сербії в обмін на визнання.

"Відомо, що адміністрація Дональда Трампа думає те саме, що й Росія, коли йдеться про розділ Косова", - сказано у матеріалі.

Зазначається, що зміна позиції президента США з цього питання відбулася після відставки колишнього радника з національної безпеки Герберта Макмастера та після призначення на цю посаду Джона Болтона, який, за даними газети, відомий своїм антикосовським підходом відтоді, як він був послом США в Організації Об'єднаних Націй.

"Існує ймовірність того, що обговорюватиметься обмін території. Але кінець цієї драми в тому, що Косово, те, що від нього лишилося, можна вважати провінцією Албанії", - заявило неназване джерело листа, цитованого у Приштині.

Як відомо, Євросоюз веде переговори із Сербією про вступ з 2014 року, але Брюссель наголошує, що жоден майбутній член ЄС не може мати територіальних або прикордонних суперечок.

Сербія не визнає незалежності Косово, проголошеної у 2008 році. Президент Сербії Александар Вучич раніше заявляв, що будь-яка майбутня угода з Косовим має бути результатом компромісу, ймовірно, референдуму.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...