Оце так: СБУ викрила свого підполковника в роботі на спецслужби Росії

У рамках відкритого кримінального провадження тривають невідкладні слідчі дії.

Ілюстрація: 112.ua

Служба безпеки України викрила у протиправній діяльність підполковника СБУ, який працював на спецслужби Російської Федерації. Про це заявив 21 грудня заступник начальника головного слідчого управління Віталій Маяков, повідомляють Патріоти України.

"Саме в ці хвилини проводиться документування протиправної діяльності ще одного громадянина України, який діяв на шкоду національним інтересам на користь російських спецслужб. На жаль, ним виявився наш співробітник у званні підполковника", – повідомив він.

За словами Маякова, досудове розслідування триває.

У прес-центрі СБУ уточнюють, що мова йде про старшого консультанта-експерта одного з центральних підрозділів СБУ.

Оперативники СБУ встановили, що підполковник передавав службову інформацію представникам країни-агресора. Він також надавав спецслужбам РФ допомогу у проведенні розвідувально-підривної діяльності на шкоду національній безпеці України.

Під час обшуків за місцями постійного та тимчасового проживання зловмисника співробітники СБ України виявили ноутбуки і планшети з доказами листування та передачі інформації російським спецслужбам. Також вилучено пістолет "ТТ", дві гранати Ф-1 та понад сімсот набоїв різного калібру.

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...