Оце так: СБУ запідозрила помічника Мосійчука в замаху на нього

Фото: ЖЖ

Служба безпеки України допускає причетність позаштатного помічника-консультанта нардепа від Радикальної партії Ігоря Мосійчука до вибуху біля телеканалу "Еспрессо". Про це йдеться в матеріалах Печерського районного суду Києва, повідомляють Патріоти України.

Згідно наявних у слідства даних, щодо близького оточення Мосійчука, до скоєння злочину може бути причетний один з його позаштатних помічників-консультантів.

При цьому прізвище помічника в рішенні суду не вказано.

Так, слідство встановило, що помічник використовує номери мобільних операторів "Київстар" і "Lifecell".

Суд задовольнив клопотання слідчого СБУ і надав доступ до інформації про мобільні переговори за даними номерами в період з 26 серпня по 26 жовтня.

Відзначимо, що за даними на сайті Ради, у Мосійчука 24 позаштатних помічника:

Пізніше в коментарі виданню "Гордон", Мосійчук назвав "вкиданням" інформацію про можливу причетність до вибуху біля телеканалу "Еспресо" одного з його помічників.

"Це вкидання! Кому воно вигідне, з'ясовуватимуть відповідні служби і наслідок. Всі матеріали у цій справі є засекреченими. Мені кажуть тільки те, що я потім можу озвучити. Йдеться про затримання виконавців і замовників. Після цього вже будуть оприлюднені всі деталі, особистості цих людей встановлюються. І, як повідомив глава СБУ, слідство в цьому напрямі просунулося досить далеко. Але по факту ми зможемо говорити тільки після затримання зловмисників", - підкреслив нардеп.

На його думку, поява цієї інформації є спробою заплутати слідство.

"У рішенні суду немає ні імен, ні фотокопій, взагалі нічого. Думаю, це фейковий вкидання з метою заплутати слідство. Це можна порівняти з тим, як відразу після вибуху почали поширювати інформацію, ніби це був замах не на мене, а на випадкового перехожого. Але не вийшло, це не пройшло, тому починають вкидати іншу інформацію. Єдина моя помічниця, яка гіпотетично могла бути причетна до цієї справи, це загибла Аміна Окуева. Царство їй небесне", - зазначив Мосійчук.

Тактика стала "гнучкою": Росія перехопила ініціативу на фронті, але ЗСУ демонструють "стійку оборону", - німецький генерал

четвер, 28 березень 2024, 9:57

Глава ситуаційного центру по Україні при міністерстві оборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінг оцінив поточну ситуацію на фронті, вказавши, що росіяни перехопили ініціативу на суші та в повітрі, однак українські сили демонструють "стійку та ст...

Росія готує новий наступ: Наступні 5-8 місяців можуть стати вирішальними в війні в Україні, - The Economist

четвер, 28 березень 2024, 9:55

Протягом найближчих кількох місяців, російська окупаційна армія може посилити свій наступ. Водночас Україна зіткнулася з проблемами зі зброєю, мобілізацією та будівництвом оборонних споруд, передають Патріоти України. Про це пише The Economist. Українс...