Оце так: Суд ЄС зняв санкції з соратника Януковича

Фото: Хроника.инфо

Суд Європейського Союзу зняв санкції з екс-депутата і бізнесмена Сергія Клюєва, наближеного до українського президента-втікача Віктора Януковича. Про це "Європейській правді" заявили в прес-службі Суду ЄС, повідомляють Патріоти України.

"Оприлюднене 21 лютого рішення ставить під загрозу продовження санкцій проти інших посадових осіб, чию провину Україна так і не змогла довести", - пише видання.

Рішення винесено за скаргою, поданою Клюєвим ще в 2015 році, що стосувалася хвилі санкцій, яка діяла до березня 2016- го. Повідомляється, що під час розгляду скарги до неї додали документи з нових санкційних хвиль, в тому числі введеної в березні 2017 року. Підстави санкційних обмежень за цей час не змінилися - Клюєв так і знаходився під обмеженнями за "зловживання публічними коштами".

Суд зазначив, що обмежувальні заходи можуть бути вжиті лише стосовно тих посадових осіб, які "ідентифіковані як відповідальні" за незаконне привласнення коштів держави. Тому під час прийняття рішення про запровадження санкцій Рада ЄС мала б перевірити, наскільки обґрунтованими є звинувачення на адресу конкретної особи. У цілому, передає видання, даним рішенням санкції автоматично не скасовано, а Рада ЄС, як ініціатор, має право на апеляцію.

"Війна та люди": Окупанти демонструють на "розважальній виставці" розстріляні маріупольські трамваї

вівторок, 30 квітень 2024, 22:42

Російські окупанти демонструють у музеї на "тематичній розважальній виставці" розстріляні трамваї з Маріуполя, які атакувала РФ під час блокади міста. Про це повідомила Маріупольська міська рада, передають Патріоти України. "Приватний музей техніки вла...

Зібрались на Олімпіаду-2024: Франція відмовилась акредитувати російських "волонтерів"

вівторок, 30 квітень 2024, 22:32

Французька влада відхилила акредитаційні заявки на Олімпіаду-2024 від росіян, які хотіли поїхати на Ігри як волонтери. Про це повідомляє російське пропагандистське видання ТАСС, передають Патріоти України. "Я отримала від оргкомітету офіційний лист, в ...