Оце так: Втікач Онищенко вирішив поборотися за посаду президента України, - ЗМІ

Нардеп-втікач Олександр Онищенко прийняв рішення балотуватися на пост президента України в 2019 році. Про це Онищенко заявив в інтерв'ю The Washington Times, повідомляють Патріоти України.

«Так, я вирішив взяти участь у виборчій кампанії. Порошенко розглядає мене як сильного політичного і економічного суперника. Тому його перша мета полягала в тому, щоб позбавити мене і опозиції фінансових ресурсів і змусити мене покинути рідну країну. Адміністрація президента Петра Порошенка стає все більш авторитарною, монополізує владу і душить супротивників», - заявив Онищенко.

Він зазначив, що очікує нових звинувачень після оголошення його рішення балотуватися на пост президента.

«В минулому році Служба безпеки України провела спеціальну прес-конференцію, в ході якої вони намагалися представити мене як зрадника держави. Єдиним доказом такого серйозного звинувачення був обмін повідомленнями між моїм колишнім адвокатом і іншим невідомим чоловіком. Насправді кримінальне переслідування - це єдиний спосіб боротьби нинішньої влади зі своїми політичними противниками. Як я вже сказав у своєму інтерв'ю в 2016 році, більшість кандидатів можуть отримати принаймні одне кримінальне обвинувачення до моменту виборів, розчистивши дорогу для Порошенка», - вважає Онищенко.

За його словами, він проводить консультації з провідними економістами, колишніми високопоставленими співробітниками правоохоронних органів, антикорупційними фахівцями про те, як оживити українську економіку.

Нагадаємо, нардеп Олександр Онищенко підозрюється в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ «Укргазвидобування», в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

Повідомлення про підозру Генеральний прокурор України підписав 27 липня 2016 Згоду на притягнення його до відповідальності, затримання та арешт Верховна Рада надала 5 липня 2016. Напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, О.Онищенко залишив територію держави. 8 серпня 2016 року Онищенка було оголошено в національний розшук.

4 травня Національне антикорупційне бюро України звернулося із запитами до компетентних органів інших країн про розшук, затримання і, в подальшому, можливу екстрадицію народного депутата України Олександра Онищенка.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...