"Паніка і хаос на всіх рівнях у "ЛДНР": Українські військові беруть ворога у "кільце"

Окупанти не можуть дати відповіді через брак "кадрів" та зброї у "гібрдних" корпусах. Істерика не тільки у рядових, але і в штабах 1-го "армійського корпусу ДНР". Мосві наразі не вигідно підсилювати агресію власними військами, Київ користує моментом.

Ілюстрація: rbc.ua

Військові Об'єднаних сил на Донбасі оточують з трьох сторін ряд важливих для терористів "ЛДНР" населених пунктів, що викликає істерику в лавах супротивника на всіх рівнях, оскільки російські найманці не мають достатніх сил для повноцінної відповіді. Таку думку висловив "Апострофу" координатор групи "Інформаційний опір", нардеп від "Народного фронту" Дмитро Тимчук, повідомляють Патріоти України.

При цьому він зазначив, що ескалація конфлікту проходить не тільки в районі Горлівки, але на захід від Донецька - в районі Докучаєвська - і так далі. "Важко сказати, наскільки ще збільшить градус напруги. Треба розуміти, якщо брати нинішню конфігурацію окупаційних формувань і тих формувань ЗСУ, які задіяні на стороні ОС, то у бойовиків немає особливих шансів на якусь масштабну наступальну операцію оперативно-тактичного рівня", - вважає експерт.

За словами Тимчука, в нинішній ситуації "гібриди" можуть хіба що "кошмарити", стріляючи не тільки по позиціях ЗСУ, а й по цивільних об'єктах. "Вони якось намагаються реагувати на дії сил ООС. Але ми бачимо, що зараз бойовики проводять інформаційно-психологічну операцію. У район Горлівки було демонстративно перекинуто підрозділ на рівні батальйону, щоб підвищити дух мирного населення, тому що там почали поширюватися панічні чутки про тому, що Горлівку "зливають" Збройним силам України. Але цим і обмежиться", - констатує нардеп.

Тимчук також розповідає, що ЗСУ оточують з трьох сторін дуже важливі для окупантів населені пункти. "З того боку ми бачимо хаос, істерику на всіх рівнях - не тільки на рівні рядових бойовиків, але і в штабах 1-го "армійського корпусу ДНР". Я завжди говорив про те, що всі масштабні операції бойовики проводили тільки тоді, коли ударним ребром були регулярні підрозділи збройних сил РФ. Тому без російських підрозділів вони не зможуть проводити масштабні операції. Але на тлі ескалації, яка зараз спостерігається, ми поки не бачимо якогось масштабного перекидання військ з території Росії на окуповану територію Донбасу. Ситуація може змінитися кожну годину, але на даний момент ми цього не бачимо", - резюмував експерт.

"Закриття біолабораторій та припинення переслідування християн": Конгресвумен-республіканка висунула дивні умови для надання Україні допомоги від США

четвер, 18 квітень 2024, 13:45

Конгресвумен-республіканка від штату Джорджія та соратниця експрезидента США Дональда Трампа Марджорі Тейлор Грін запропонувала дивні правки до законопроєкту з допомогою для України. Про це йдеться на сторінці асигнування, передають Патріоти України. С...

У ГУР Міноборони розповіли про втрати окупантів після атаки на аеродром у Джанкої

четвер, 18 квітень 2024, 13:17

Унаслідок атаки ЗСУ на військовий аеродром у тимчасово окупованому Джанкої були знищені або уражені пускові установки ЗРК С-400, радіолокаційні станції, пункт управління засобами ППО, а також апаратура спостереження за повітряним простором. Про це пові...