Партія Міхеїла Саакашвілі "Рух нових сил" скликає Майдан

Активісти обіцяють вийти на мітинг без політичних прапорів.

Партія М.Саакашвілі "Рух нових сил" скликає Майдан. Фото: УНІАН.Політична партія «Рух нових сил», лідером якої є Михайло Саакашвілі, закликає українців вийти у четвер, 27 липня, на Майдан Незалежності. Про це йдеться у повідомленні партії у Facebook, передають Патріоти України.

«Не за Саакашвілі! А проти їхнього свавілля, проти того, що вони цинічно плюють нам усім у обличчя і показують, що наші з вами права для них - ніщо!», - йдеться у анонсі «Руху нових сил».

Зазначається, що активісти зберуться о 13:30 біля стели Незалежності без політичних прапорів. Організатори закликають учасників акції взяти із собою державні прапори, паспорти громадянина України та Конституцію.

Нагадаємо, у середу народний депутат від Радикальної партії Олега Ляшка Ігор Мосійчук заявив, щоСаакашвілі позбавили українського громадянства.

Пізніше у Державній міграційній службі України підтвердили, що Саакашвілі позбавили українського громадянства.

Нардеп від БПП Сергій Лещенко переконаний, що план президента Петра Порошенка щодо Саакашвілі полягає в тому, щоб анулювати його українське громадянство, поки він знаходиться в США. «Таким чином, Саакашвілі навіть фізично не зможе повернутися в Україну - його затримають у Борисполі після прильоту і першим рейсом екстрадують до Грузії. Таким чином, буде неможливо його фізично захистити від екстрадиції», - вважає нардеп.

Для довідки: Саакашвілі був президентом Грузії з січня 2004 року по листопад 2007-го і з січня 2008-го до середини листопада 2013 року. У листопаді 2013 року він залишив країну за кілька днів до закінчення повноважень і до інавгурації нового президента Георгія Маргвелашвілі. У травні 2015 року Саакашвілі було надано громадянство України, в зв'язку з чим, за рішенням президента Грузії, у грудні 2015-го було припинено його грузинське громадянство. 2014 року в Грузії Саакашвілі висунули низку кримінальних звинувачень.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...