Пашинський запевняє, що українські ЗМІ поширюють інформацію про його корупційні оборудки з подачі Москви

Нардеп назвав розповсюджену про нього у ЗМІ інформацію "інформаційною війною", яку Росія вже тривалий час веде проти України.

Сергій Пашинський. Фото:antikor.com.ua

Інформація про нібито корупційні закупівлі Міністерством оборони, поширена в деяких ЗМІ, має ознаки інформаційної війни з боку Росії і може зірвати першу поставку летальної зброї в Україні з країни НАТО, що послабить обороноздатність нашої держави. Про це заявив голова Комітету з питань національної безпеки і оборони, представник фракції "Народний фронт" Сергій Пашинський у вівторок в інтерв'ю журналістам, повідомляють Патріоти України з посиланням на Цензор. нет.

Він нагадав, що починаючи з 2014 року фактично була блокада країнами НАТО поставок летальної зброї в Україні. "Ми вистояли за рахунок власних ресурсів, за рахунок не до кінця пограбованої попередніми міністрами армії. І, на щастя, починаючи з 2017 року почалися перші контракти на поставку нам летальної зброї", - заявив він.

Як повідомив нардеп, один з таких контрактів стосувався поставки БМП-1АК чеського виробництва польською компанією Wtorplast.

"Це був перший контракт, де ми отримали з країни НАТО летальну зброю. І коли хтось каже, що це "не контракт, а це чиста корупція", то це кидає тінь не на нас, це кидає тінь на наших партнерів. Всі ці контракти, щоб ви знали, отримують дозволи власних урядів. Саме тому ми повинні розібратися: якщо там є корупція, притягнути винних, якщо там немає корупції, ми як Комітет, як Верховна Рада, так само як президент, повинні відреагувати і не допустити" , - зазначив Сергій Пашинський.

Народний депутат зазначив, що Комітет з питань національної безпеки і оборони відповідно до чинного законодавства зобов'язаний контролювати ефективне використання бюджетних коштів силовими відомствами. Тому інформація, поширена в ЗМІ щодо закупівель Міністерства оборони, буде ретельно перевірена.

За словами Пашинського, на засідання комітету (яке відбудеться о 15:00 в середу, 18 квітня), запрошені, зокрема, представники СБУ, Міністерства оборони і НАБУ. Він також запросив на засідання журналістів, де вони зможуть задати всі необхідні питання. Під час засідання буде також частково розсекречена фінансова інформація за вказаними закупівлями.

У той же час, як зазначив Сергій Пашинський, інформація про нібито "корупційні закупівлі" Міноборони, поширена в ЗМІ, викликає дуже багато запитань щодо її достовірності, а також про те, кому вигідно поширення подібної інформації. Тим більше, за словами народного депутата, викликає подив той факт, що журналісти видання, яке опублікувало статтю, взяли у нього інтерв'ю, проте в самій статті не використали жодного його слова.

"Що таке стаття в "Новому часі" - швидше за все, це повна дрімуча некомпетентність людей, які там працюють. Але там є дуже цікава річ - анонімні джерела. А може ці анонімні джерела мають північне походження? Це теж питання до СБУ", - зазначив він.

"Уже на другий день після цієї так би мовити "статті" канал Russia Today, який спеціалізується виключно на інформаційних диверсіях, зробив це топ-новиною. Ця інформація є в Чехії, в Польщі. Я публічно хочу сказати, що якщо ця агентура зірве контракт (його виконання ще незавершене), то це вже інша стаття, і інші служби повинні цим займатися", - підкреслив він.

На його думку, всі ці факти вказують на інформаційну війну, яку Росія вже тривалий час веде проти України.

"Це не питання громадянина Пашинського, це питання державної безпеки. Ми не повинні розслаблятися. Адже те, що зараз немає загострення на фронті, не означає, що Путін відмовився від планів агресії. У нас йде переформатування нашої армії. Ми її сформували, ми її одягли, ми її нагодували, тепер ми повинні її озброїти кращими зразками зброї", - резюмував нардеп.

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...

"Нам сказали, що назад нас можуть не забрати": Боєць 3-ї штурмової розповів про польоти до оточеного Маріуполя та секретну операцію: "Апокаліпсис"

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:26

Боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів про польоти до оточеного Маріуполя. Він зазначив, що тоді командири шукали добровольців, щоб здійснити цю місію. Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Барсік" зазначив, що було б...