Патріарх Філарет розповів, чому одягнув на Об'єднавчий собор чернечу шапку

На такому заході не могло бути патріарха.
Патріарх Філарет. Фото: Корреспондент.net.

Почесний патріарх Філарет одягнув на Об’єднавчий собор чернечу шапку замість патріаршого куколю, тому що такою була вимога Вселенського патріархату. Про це Філарет розповів в інтерв’ю, передають Патріоти України.

"Це було пов’язано з вимогою митрополита Еммануїла. Пояснював це тим, що я для них – не патріарх. А оскільки Собор був під його керівництвом, то вони пояснювали, що не може бути на Соборі патріарха", – сказав він.

Філарет приїхав на Собор уже не в білому клобуку, як і належить за саном, а в чорному як простий монах. Але переоцінити його значення для створення помісної церкви неможливо. Ні новий очільник, ні Вселенський патріарх, ні президент, ні парламент не змогли б навіть наблизитися до нинішньої, справді історичної події, якби не фігура Філарета. Він вірив у цю ідею тоді, коли ніхто в неї не вірив. Він будував церкву тоді, коли ніхто йому не допомагав.


Очільник МЗС Кемерон оцінив ймовірність відновлення дипломатичних відносин Британії з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 13:31

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що у відносинах між Великою Британією та Росією більше «немає шляху назад». Про це він сказав у інтерв'ю Independent, передають Патріоти України. Журналістка запитала його, чи може Британія повер...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...