Павло Ковтонюк, котрий заступив у МОЗ Уляну Супрун, розповів, що відбувається

За словами чиновника, позовів щодо Уляни Супрун є п'ять і всі вони майже ідентичні.

Павло Ковтонюк. Фото: 24 канал.Окружний адмінстративний суд Києві відсторонив Уляну Супрун від виконання обов'язків голови Міністерства здоров'я України. Зокрема судді переконують, що вона має подвійне громадянство. Тема громадянства справді одна з улюблених серед українців. Про це у прямому ефірі розповів заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк, передають Патріоти України.

За словами Ковтонюка, позовів щодо Супрун є п'ять і всі вони майже ідентичні. "Окружний адміністративний суд Києва виносив рішення у схожих справах ще у 2017 році: тоді судді підтвердили, що Супрун має право займати свою посаду. Вона на законних підставах є громадянкою України – нещодавно це підтвердив й Петро Порошенко", – зазначив чиновник.

Й зауважив, що нещодавно у МОЗ був конфлікт з тим же ж судом – через дії, як міністерство вживало щодо ректорів-корупціонерів. Політик додав, що є чимало документів від усіх відповідних органів, зокрема Державної міграційної служби, які засвідчують, що українське громадянство Супрун – чинне й набуте в законний спосіб.

"Щодо позбавлення громадянства США – є відповідний процес, передбачений нашим законодавством. Всі дії щодо цього були зроблені", – наголосив заступник міністра охорони здоров'я. З останнього – Павло Ковтонюк переконаний, що атаки, з якими зіштовхується команда Уляни Супрун, йдуть переважно від трьох категорій осіб. Це популісти, особи, які пов'язані з корупцією, або ж прокремлівські опоненти.

Джерело: 24 канал

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...

Дуже потрібно "м'ясо": Окупанти в Маріуполі ловлять мігрантів, їх можуть кинути на війну проти України, - Андрющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:50

У тимчасово окупованому Маріуполі відбуваються масові рейди проти мігрантів. Так, загарбники виловлюють на вулицях міста людей азійської зовнішності, завантажують у вантажівки та доставляють до військкоматів, передають Патріоти України. Надалі окупанти...