Перед падінням новітнього російського винищувача у Сирії різко впала потужність двигуна

Льотчики могли катапультуватися, але замість цього спробували вирівняти літак і повернутися на базу.

Літак впав у море разом з екіпажем. Фото: соцмережі.

Перед падінням російського винищувача Су-30СМ у море біля авіабази Хмеймім екіпаж літака зафіксував різке падіння тяги одного з двигунів. Про це пише 4 травня "Коммерсантъ" із посиланням на джерело в міноборони РФ, передають Патріоти України.

Су-30СМ мав здійснити плановий обліт акваторії Середземного моря. На його борту був повний боєкомплект, а на технічний стан літака у фахівців не було жодних нарікань. Командиром екіпажу був гвардії майор Альберт Давидян.
Джерело видання зазначило, що причина падіння тяги поки невідома, а точні причини авіакатастрофи можна буде встановити тільки після підйому бортових самописців. За словами експертів, льотчики могли катапультуватися, але замість цього спробували вирівняти літак і повернутися на базу. Під час розвороту літак почав завалюватися на ліве крило і незабаром упав у море.
Співрозмовник з авіапрому розповів "Коммерсанту", що для розслідування катастрофи створять спеціальну міжвідомчу комісію, до якої увійдуть представники корпорації-виробника, служби безпеки польотів авіації і Головного штабу військово-космічних сил. Для пошуку чорних ящиків залучать звичайних водолазів, оскільки глибина моря в місці падіння винищувача не перевищує 20 м. Уламки літака спочатку зберуть на базі в Тартусі, а потім доправлять у Росію, на аеродром Чкаловський.
3 травня біля узбережжя Сирії розбився російський винищувач Су-30СМ, обидва пілоти загинули. За попередньою версією, у двигун під час зльоту потрапив птах.

За два кроки до... Росія, Китай, Іран та їх сателіти пов'язані не ідеологією, а відчаєм, - WP

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:00

Іран, Росія, Китай та КНДР очолюють блок диктаторських режимів, до якого входять і терористичні угрупування - їх пов'язує не ідеологія, а відчай. Про це йдеться в аналітичній статті на сайті The Washington Post, передають Патріоти України. Всі ці країн...

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...