Перед слідчими нові горизонти: Знайдено архів Януковича, - МВС

Слідчі виявили печатки офшорних компаній та оригінали документів на майно колишнього президента, яке скривалося під різними іменами та компаніями-посередниками.

Один з документів екс-президента. Фото: ЗМІ

Співробітники правоохоронних органів виявили архів колишнього президента України Віктора Януковича. Про це повідомив на засіданні Кабміну міністр внутрішніх справ Арсеній Аваков, зазначають Патріоти України.

"У наших руках один з найбільших архівів Януковича. Це оригінали документів на Межигір'я, оригінали документів МАКО, це особисті документи Януковича - від пенсійного посвідчення і закінчуючи всім іншим, обігові рахунки низки компаній, зокрема зарубіжних", - сказав він.

"Учора слідчі на одній із приватних квартир провели обшук. Під час обшуку вилучено значну частину архіву "Сім'ї". У тому числі вилучено печатки понад 330 офшорних фірм, банківські документи, які викривають злочинні схеми, особисті документи колишнього президента, а також документацію в оригіналах про придбання "Межигір'я", на земельну ділянку і будинок, на квартиру на Оболонській набережній, машиномісця за різними адресами Києва, земділянку більш ніж 5 га в селі Нові Петрівці і багато іншого", - розповів заступник голови Національної поліції Олександр Вакуленко.

Зараз слідчі разом із Генпрокуратурою працюють на тим, щоб документи можна було використовувати в кримінальному процесі проти Януковича.

Заступник голови ДФС Сергій Белан своєю чергою доповів про блокування низки рахунків, які можуть бути пов'язані з колишнім президентом.

Дуже бояться: Росіяни почали встановлювати протидронові сітки навколо своїх НПЗ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:56

Російська нафтовидобувна компанія "Башнефть" встановила сітки проти безпілотників, щоб захистити ключові об'єкти на своїх НПЗ від можливого нападу з боку України. Про це заявив глава республіки Башкортостан (РФ), пише Reuters, передають Патріоти Украї...

В Україні відкрили завод із виробництва високотехнологічних німецьких БПЛА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:45

В Україні відкрили завод німецької компанії Quantum-Systems GmbH з виробництва безпілотників. Про це напередодні повідомила пресслужба компанії. . Очікується, що на виробництві збиратимуть по 1000 дронів на рік, а також виготовлятимуть запчастини. . ...