Перші сигнали вже передані Вашингтону: Порошенко може зустрітися з Трампом в лютому 2017 - АП України

Костянтин Єлісєєв наголосив, що у своїх виступах і промовах президент України завжди підкреслював, що ми розраховуємо на двопартійну підтримку з боку США: як з боку демократів, так і з боку республіканців.

Костянтин Єлісєєв. Фото:https://day.kyiv.ua/

В Адміністрації Президента України розраховують, що візит глави української держави Петра Порошенка в США відбудеться через кілька місяців. Про це сказав заступник глави Адміністрації Президента Костянтин Єлісєєв 9 листопада в ефірі телеканалу Україна, передають Патріоти України.

"У своїх виступах і промовах президент України завжди підкреслював, що ми розраховуємо на двопартійну підтримку з боку США: як з боку демократів, так і з боку республіканців. Ми (Адміністрація Президента України. - ред) не робити ніяких преференцій кандидатам в президенти США і зберігали абсолютно збалансовану і нейтральну позицію.

Сьогодні, коли відомі результати виборів, звичайно, ми будемо налагоджувати цей діалог. Перші сигнали вже передані Вашингтону, зокрема, Порошенко запросив майбутнього президента Дональда Трампа після інавгурації відвідати найближчим часом Україну. По-друге , ми розраховуємо, що Порошенко в лютому наступного року здійснить візит до США", - зазначив Єлісєєв.

Він висловив надію, що антиросійські санкції США будуть продовжені. "Штати будують свою політику, виходячи з принципів поваги територіальної цілісності та суверенітету, підтримки свободи, незалежності і демократії. Крім того, щоб прийняти таке радикальне рішення (скасувати санкції. - ред) потрібно рішення не тільки самого президента, а й рішення парламенту, Конгресу і Сенату", - додав Єлісєєв.

"Потрібно більш активно нападати": Кадиров пообіцяв Росії взяти Одесу і Харків у травні

вівторок, 7 травень 2024, 16:54

Лідер Чечні Рамзан Кадиров поскаржився: Росії необхідно взяти Одесу і Харків цим травнем, підкресливши, що з Україною слід воювати жорсткіше та активніше, передають Патріоти України. Відповідну страшилку політик розповів з нагоди інавгурації свого прав...

“Двадцять п’ять років тому": Сі Цзіньпін пообіцяв "ніколи не забути" бомбардування НАТО посольства Китаю в Белграді

вівторок, 7 травень 2024, 16:38

Президент КНР Сі Цзіньпін пообіцяв “ніколи не забути” смертоносне бомбардування НАТО посольства Китаю в Белграді. Про це він заявив під час європейської поїздки, пише Bloomberg, передають Патріоти України. Як зазначається, заява Сі Цзіньпіня посилює ро...