Перспектива: Китай вкладе мільярди в розвиток асоціації "Шовковий шлях"

Грандіозний проект. Головне, щоб по-чесному, а не в офшори.

Потяги з Іллічівська слідують в Китай. Фото: rian.com.uaУкраїна разом з 20 іншими країнами увійде в створювану Китаєм асоціацію з просування економічного співробітництва "Шовковий шлях", для запуску якого вже зібрано близько 300 млрд юанів, або близько 46 млрд доларів, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Про це на брифінгу в рамках інвестиційної сесії Київської економічного форуму "Україна-Китай: Новий Шовковий шлях" заявив виконавчий віце-голова і генеральний секретар Китайської федерації промисловців Сюн Мен. "Ця асоціація буде офіційно створена, і церемонія відкриття буде в червні цього року в Пекіні. Таким чином, ми зможемо поглибити нашу співпрацю", - сказав Мен. За його словами, для реалізації даного проекту Піднебесна готова виділити дуже велику суму - 300 млрд юанів.

Мен додав, що вже створено сайт "Один поїзд - один шлях", на якому розміщується вся інформація про учасників, підприємствах і можливих спільних проектах з 21 країни-учасниці. Даний ресурс допоможе налагодити діалог між країнами і вирішувати економічні та політичні питання. Також планується проведення досліджень, конференцій і презентацій проектів для того, щоб учасники ділилися досвідом.

Словаччина призупинила пропуск вантажівок з території України

субота, 4 травень 2024, 23:16

Словаччина тимчасово призупинила оформлення та пропуск великогабаритних транспортних засобів з України через поломку сканера в пункті пропуску Вишнє Нємецьке. Про це у суботу, 4 травня, повідомили в державній митній службі, передають Патріоти України. ...

Інтрига для Путіна: Голова МЗС відповів, чи відправить Польща свої війська в Україну

субота, 4 травень 2024, 22:29

У питанні щодо відправки військ НАТО в Україну Польща не інформуватиме Кремль про своє остаточне рішення. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передають Патріоти України. Коментуючи пропозицію президента Франції Емманюеля...