​Перипетії: Новий український корвет вирішили не називати іменем Путіна

Планову назву вирішили відхилити, щоб уникнути дратівливої асоціацій з президентом РФ. Адже «кремлівського фюрера» запопадливі підданці, оточення, можливо і сам вважають за «собирателя земель русских», духовним нащадком Володимира Хрестителя

Новий корвет для ВМС проекту 58250 вирішили назвати "Вінниця", а не "Володимир Великий", повідомляють Патріоти України з посиланням на інформаційний портал Вінниці Vlasno.info.

Український корвет, який будується на Чорноморському суднобудівному заводі, планували назвати "Володимир Великий", але змінили рішення через можливу асоціації з ім'ям президента РФ Володимира Путіна, сказав уповноважений мера Вінниці Володимир Савельєв.

"Новий корабель, який зараз будується в Миколаєві, назвуть" Вінниця ". Перша асоціація з назвою" Володимир Великий "- це ім'я президента країни-агресора. А якщо буде "Вінниця", то ми зможемо надавати особовому складу корабля всебічну шефську підтримку", - зазначив він.

11 серпня виконавчий комітет Вінницької міської ради подавав клопотання командуванню Військово-морських сил України про перейменування. "Командування підтримало цю ідею", - сказав Савельєв.

Варто зазначити, що обрання саме батьківщини Порошенка та Гройсмана серед інших можливих назв, теж може викликати певні питання та кепкування. Якщо від достойників серед плеяди державних та військових діячів України відмовились через можливу шефську допомогу від міста-тезки, то поперед 400-тисячної Вінниці певно вишикувалась би черга з кількох більш економічно потужних і населених мегаполісів держави. Адже новий корвет має стати другою за потугою бойовою одиницею ВМС після флагмана – фрегата «Гетьман Сагайдачний».

Запорука успіху: Зеленський назвав три пункти, від яких залежить потужність армії

понеділок, 29 квітень 2024, 17:48

Наразі є три головних пункти від яких залежать потужність Сил оборони, перехоплення ініціативи над ворогом, а також розгортання наступальних дій, передають Патріоти України. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна з посиланням на президента Володими...

Потік 500-х окупантів посилюється: У ГУР назвали кількість дезертирів з армії Росії та звідки тікають найчастіше

понеділок, 29 квітень 2024, 17:30

Станом на кінець квітня 2024 року кількість дезертирів з Південного військового округу окупаційної армії РФ досягла 18 тисяч осіб. Про це повідомило Головне управління розвідки (ГУР) Міноборони України в понеділок, 29 квітня. . За даними розвідки, лев...