​П’ять днів у серпні, що сколихнули світ: "10 років тому Росія напала на Грузію: в тій війні ми були з грузинами. У цій - грузини допомагають нам"

Народи поневолені Росією, будь-то формально незалежних країнах СНД, а також ті що животіють всередині «тюрьмы народов» вбачають в Україні свою визволительницю, що підірве сили московської сатрапії.

10 років тому 7 серпня 2008 року Росія віроломно напала на Грузію. В результаті 5-денної війни з застосуванням важкої артилерії і авіації загинуло 408 громадян, 30 тисяч біженців втратили житло, а Росія окупувала і продовжує утримувати 20% території Грузії. Таким чином в Кремлі вважають, що тепер тримають Грузію на гачку, блокуючи всі євроінтеграційні процеси в країні, в тому числі зближення з НАТО. Про це у своєму блозі пише український експерт реанімаційне пакету реформ Віктор Таран, зазначають Патріоти України.

Беззубість і імпотентність в тодішніх діях західного світу породила у президента Росії Путіна відчуття безкарності. Саме тому через 6 років він напав на Україну, думаючи, що і на цей раз йому все зійде з рук, не буде ніяких санкцій, ніякого тиску і засудження всього Західного світу. І, найголовніше, Україна після Майдану, після анексія Криму буде настільки спустошена, що відмовиться від євроінтеграції або віддасть половину своєї території сусіду. Як бачимо, плани Москви виявилися нереалізованими.

«Ми пам'ятаємо про ту страшну війну в Грузії. У тій війні ми були з грузинами. У цій - грузини допомагають нам», - написав Віктор Таран. Аналітик додає, що саме тому в цій війні, яку ведуть з Росією різні народи, постраждалі від імперської політики Росії, України переможе і відновить контроль над своїми територіями.

У Путіна особливий план: Армія РФ може почати великий наступ на Україну під час саміту НАТО, - Atlantic Council

середа, 24 квітень 2024, 17:50

Росія розпочала свою третю велику хвилю мобілізації в очікуванні майбутньої весняно-літньої кампанії. Президент Росії Володимир Путін 31 березня підписав указ про початок чергового призову на строкову військову службу, встановивши плановий показник до ...

"Камыш горит" - нарешті долетіло": У Маріупольському районі завдано удару по скупченню офіцерів РФ

середа, 24 квітень 2024, 17:30

У Маріупольському районі прилетіло по скупченю російських офіцерів, є двох- та трьохсоті. Про це повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, передають Патріоти України. За його слова, влучання сталося у ніч проти 24 квітня у с. Бабах-Тарама. ...