П'ять років чекали: Відомого українофоба, члена Ради Федерації РФ нарешті позбавили звання "почесного громадянина Харкова"

Процес позбавлення почесного звання відбувся не через те, що у Гееннадія Кернеса порснулося сумління, а ініціативою прокуратури

Росіянина Олександра Шишкіна за позовом прокуратури позбавили звання "почесний громадянин міста Харкова", оскільки він активно підтримав збройну агресію проти України, повідомляють Патріоти України з посиланням на повідомлення ГПУ.

Вказується, що міськрада присвоюючи це звання у 2014 році, не врахувала, що Шишкін, будучи членом Ради Федерації Федеральних Зборів Російської Федерації, підтримував документи щодо анексії Криму Росією.

"Більше того, він проголосував за прийняття постанови Ради Федерації "Про використання Збройних Сил Російської Федерації на території України", - повідомляє прокуратура.

"Наведені обставини вказують на свідому негативну суспільно-політичну діяльність цього громадянина Російської Федерації щодо держави Україна, яка містить потенційну загрозу державній безпеці, суверенітету та територіальній цілісності України, а також сприяє терористичній діяльності та окупації територій нашої держави", - заявили в прокуратурі.

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...

Москва заскочена зненацька: Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, - Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...