Під підозрою: У Харківській міськраді відбувся обшук

Наразі встановлюються подробиці справи.

Ілюстрація: 2day.kh.ua

Слідчі Генеральної прокуратури при силовій підтримці СБУ провели обшук в кількох департаментах Харківської міської ради в рамках справи про виділення землі за так званою "кооперативною схемою". Про це повідомив директор департаменту у справах інформації та зв'язків з громадськістю міськради Юрій Сидоренко, повідомляють Патріоти України.

"Вони прийшли рівно о 16.42, за три хвилини до закінчення робочого дня", - сказав Сидоренко.

Як повідомлялося, Головне слідче управління Генеральної прокуратури України проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами вчинення службовими особами Харківської міськради кримінальних злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

За інформацією прес-служби Генпрокуратури, було встановлено, що посадові особи Харківської міськради всупереч вимогам чинного законодавства, шляхом створення протягом 2008-2014 років понад 90 обслуговуючих кооперативів, засновниками та учасниками яких були особи з їх близького оточення, сприяли їм у виготовленні відповідних правовстановлюючих документів і незаконно привласнили земельні ділянки, належать територіальній громаді Харкова, загальною площею понад 650 га вартістю понад 4,05 млрд грн, у своїх інтересах і інтересах інших осіб.

Під час досудового розслідування встановлено, що до скоєння зазначених кримінальних злочинів, поряд з іншими особами, причетна заступник міського голови Тетяна Овіннікова.

23 березня 2017 року їй повідомлено про підозру у вчиненні в складі організованої групи кримінальних злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 190 і ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України, тобто пособництво в незаконному заволодінні шахрайським шляхом земельними ділянками на території Харкова в інтересах третіх осіб.

Всього, за даними слідства, Овіннікова, діючи в складі організованої групи спільно з іншими посадовими особами, сприяла заволодінню земельними ділянками на території Харкова загальною площею 25,1178 га, чим завдала збитки територіальній громаді міста на загальну суму понад 128,7 млн грн.

Заслужили на премію Дарвіна: На Херсонщині росіяни на моторці підірвались на своїй ж міні (відео)

четвер, 28 березень 2024, 10:45

На лівобережжі Херсонської області окупанти на моторці підірвались на протичовній міні. Її встановили вони ж, передають Патріоти України. "При спробі окупантів встановити протичовнову міну, їх моторку знесло течією на таку ж міну, встановлену раніше", ...

Тактика стала "гнучкою": Росія перехопила ініціативу на фронті, але ЗСУ демонструють "стійку оборону", - німецький генерал

четвер, 28 березень 2024, 9:57

Глава ситуаційного центру по Україні при міністерстві оборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінг оцінив поточну ситуацію на фронті, вказавши, що росіяни перехопили ініціативу на суші та в повітрі, однак українські сили демонструють "стійку та ст...