Під тиском преси та громадськості: У Порошенка пояснили, чому декілька звільнених з полону людей відмовилися від реабілітації та лікування (відео)

Питання підвищеної уваги до звільнених з полону виявилося несподівано складним.

Звільнені з полону терористів. Фото:Радіо Свобода

Кілька людей з числа звільнених з полону бойовиків відмовилися проходити реабілітацію через несподіваний тиск з боку громадськості і преси. Про це в коментарі 112 Україна сказала керівник офісу уповноваженого президента з питань реабілітації учасників АТО Наталія Зарицька, зазначають Патріоти України.

"Ми не можемо сказати, що люди проходять реабілітацію, люди проходять лікування за їхнім бажанням і волевиявленням. Можливість отримати медичну, реабілітаційну допомогу надано всім. Військові можуть пройти її на базі військових госпіталів, цивільні звільнені особи можуть пройти на базі медичних установ, які підпорядковуються Державному управлінню справами.

Хтось захотів поїхати додому і проходити лікування за місцем постійного проживання. Можу відзначити, що є кілька відмов від лікування в результаті того, що люди не готові бути під тиском преси, громадськості, під яким, на превеликий жаль, виявилися ті люди, яких звільнили", - заявила вона.

Чиновниця констатувала, що питання підвищеної уваги до звільнених з полону виявилося несподівано складним.

"Що ми маємо на сьогодні? Їх звільнили, все їх дуже раді бачити, і вони у нас за фактом виявилися на нашій же території, але під іншим тиском, вони виявилися під тиском уваги ЗМІ та уваги громадськості. Абсолютно відповідально готова заявити, що кілька людей відмовилися від лікування, поїхали додому через те, що для них це складно", - пояснила Зарицька.

Там справжнє "пекло": У ЗСУ розповіли, на якому напрямку Росія зазнає найбільших втрат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:59

У середньому 85% втрат армії РФ припадає на Східний напрямок. Там противник втрачає як живу силу, так і легкоброньовану техніку. Про це LIGA.net повідомив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин, передають Патріоти України. За словами Волошина, важливу рол...

Ворог не пройде: Прикордонники зупинили штурм окупантів у Харківській області (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:57

Українські прикордонники зупинили штурм російських військ в Харківській області, передають Патріоти України. "Влучними пострілами з 100-мм гармати прикордонники бригади "Сталевий кордон" зупинили штурм окупантів у Харківській області", - йдеться у пові...