Під ударом: Названі міста, на які бойовики готують потужну атаку

Члени незаконних збройних формувань продовжують передислокацію, метою якої є підготовка до наступальних дій.

Ілюстрація: ЖЖ

У неділю, 2 жовтня, було відзначене виведення артилерії 3-й окремої мотострілкової бригади (Горлівка) 1-го армійського корпусу (АК, Донецьк) і мінометів 6-го окремого механізованого полку (Стаханов) 2 АК (Луганськ) Збройних сил РФ на підготовлені вогневі позиції для обстрілу підрозділів сил АТО. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони в Facebook, передають Патріоти України.

Також командування ВС РФ продовжує поставки матеріально-технічних засобів для забезпечення підпорядкованих з'єднань і частин з території Росії до пунктів призначення на Донбасі.

Окрім того, українською стороною було передано інформацію представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність танків, артилерійських систем калібру більше 100 мм і 122-мм реактивних систем залпового вогню "Град" в районах населених пунктів Дебальцеве, Южна Ломуватка і Донецьк.

Противник продовжує ведення розвідки сил АТО. У районах населених пунктів Лобачеве, Лопаскіно зафіксовано два тактичних БПЛА. У районі населеного пункту Кіровськ помічена діяльність групи радіоелектронної розвідки.

У Великдень окупанти вдарили по центральній частині Харкова

неділя, 5 травень 2024, 14:54

У неділю, 5 травня, армія РФ обстріляла Шевченківський район Харкова. Наразі відомо про щонайменше двох поранених. Про обстріл міста у своєму Telegram повідомив мер міста Ігор Терехов, передають Патріоти України. За його словами, армія РФ вдарила по жи...

Якщо Кремль зважиться на новий фронт: The Wall Street Journal назвала естонське місто, яке може стати ціллю Путіна

неділя, 5 травень 2024, 14:50

Уряди США і Європи дедалі більше схвильовані тим, що російський диктатор Володимир Путін планує кинути виклик членам НАТО, зокрема трьом балтійським країнам, якщо зможе закінчити війну в Україні на вигідних для себе умовах. Про це пише The Wall Street ...