Під ударом Україна, Туреччина, Близький Схід та більша частина Європи: Росія розмістила заборонені ракети на Кавказі та у Підмосков'ї, - розвідка

Всупереч запевненням Путіна, що ракети малої та середньої дальності, котрі Росія почала ставити на озброєння всупереч «великого договору» СРСР та США, не розміщатимуть у Європі, як і слід було чекати – збрехав.

Частина ракетного комплексу SSC-8 / 9M729 під час презентації 23 січня 2019 в Москві

Росія розмістила крилаті ракети 9M729, через котрі США вийшли зі знакового договору, в місцях, про які раніше не повідомлялося. Німецька газета Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung з посиланням на західні розвідувальні джерела написала, що ракетні дивізіони знаходяться в Північній Осетії, поблизу Моздока, і у міста Шуя в Підмосков'ї, зазначають Патріоти України.

Раніше було відомо, що установки крилатих ракет знаходяться на випробувальному полігоні Капустін Яр на півдні Росії і у міста Камишлов, на схід від Єкатеринбурга, відзначається в публікації.

Кожен з чотирьох російських ракетних дивізіонів 9M729 має чотири колісні пускові установки, на яких знаходяться по чотири ракети, повідомляє німецька газета. Це означає, що Росія має у своєму розпорядженні щонайменше 64 такими ракетами. Вони можуть бути оснащені як конвенціональними, так і ядерними боєголовками, уточнюється в публікації.

Маючи радіус дії до 2 тисяч 350 кілометрів, ракети, при їх нинішньої дислокації, можуть досягти цілей в Східній і Північній Європі, стверджують автори статті. При передислокації же ракет на захід під загрозою може опинитися територія всіх європейських країн, виключаючи Португалію, йдеться в статті.

Російська сторона заявляє, що дальність польоту крилатих ракет 9M729 не перевищує 480 кілометрів. Однак ніхто не вірить цим заявам.

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...