"Підходять політики і кажуть: посади Добкіна, посади Ківалова...": Віталій Ярема про свою роботу в ГПУ

Екс-генпрокурор зізнався, що пішов з посади через шалений тиск, який почався після справи про викрадення нафти з нафтогону "Лисичанськ-Кременчук" на суму 3 млрд.

Віталій Ярема. Фото:kp.ua

Екс-генпрокурор Віталій Ярема розповів, як під час його каденції до нього зверталися політики з проханнями посадити колег. Про це він розповів в інтерв'ю Главкому, інформують Патріоти України.

"Я був генпрокурором. На такій посаді до тебе підходять політики і кажуть: посади Добкіна (нардеп від "Опозиційного блоку", екс-регіонал, колишній губернатор Харківщини - ред.), посади Ківалова (позафракційний нардеп, екс-регіонал, - ред.), посади того, посади іншого.

Я кажу: послухайте, є порядок, я за цей порядок якраз і боровся. Оперативні служби приносять матеріали, є заява, обставини, які дозволяють досліджувати ті чи інші зловживання. Якщо в діях людини є склад злочину, тоді це реєструється в Єдиному реєстрі досудових розслідувань, і проводиться розслідування кримінального провадження. А вони: посади цього, посади того", - розповів екс-генпрокурор.

Крім цього, колишній генпрокурор згадав випадок в прокуратурі Дніпропетровської області, коли Геннадій Корбан просив особисто допитати його.

"На прокурора Дніпропетровської області Романа Федька було скоєно напад. Виламали двері, зайшли, побили прокурора, нанесли йому тілесні ушкодження, зірвали погони. Тому що він там комусь не подобався. Йшлося і про батальйон "Дніпро".

А який цирк тоді керівництво області влаштувало? Коли Корбан з депутатами забіг до Головного слідчого управління: Треба, щоб Ярема особисто мене допитував і так далі ...", - згадав Ярема.

Тікай, Федорович, тікай... На головному пропагандистськоу телешоу путіна раптово рознесли Януковича

середа, 24 квітень 2024, 6:24

На росТБ пропагандисти договорилися до того, що Янукович також був фашистом й русофобом. Його обзивали останніми словами, хоча самі просували цю кандидатуру. Про це говорить журналіст Денис Казанський. Один із гостей ефіру, який перейшов на бік ворога,...

Байден з підписом обіцяє не тягнути: Сенат США підтримав проголосований палатою Представників законопроект Джонсона про допомогу Україні

середа, 24 квітень 2024, 5:48

Вночі 24 квітня (за Києвом) Сенат США схвалив пакет допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню, де на підтримку України передбачено понад 60 млрд доларів. . Як стало відомо з трансляції засідання, законодавці схвалили цей пакет переважною більшістю голосів. ...