Підлість Москви: Росія влаштувала хакерську атаку проти України, ціллю стала ЦВК

Хакери здійснили масштабну кібератаку на комп’ютери Центральної виборчої комісії. За висновками експертів, кібератака була спрямована на блокування доступу користувачів до інформації про підготовку до чергових виборів президента України, повідомляють Патріоти України.

Зазначається, що для проведення кібератаки зловмисники використали вразливість неоновленої версії системи "WordPress". Розгалужена мережа сайтів, які використовували версією системи з вразливістю, дозволила хакерам без відома власників використати їх для генерації об'ємних запитів.

Однак спеціалісти Служби безпеки України успішно припинили численні спроби припинити роботу офіційного сайту Центрвиборчкому. Наразі фахівці перевіряють можливість причетності до кібератак російських спецслужб та підконтрольних їм хакерських угруповань.

26 лютого президент Петро Порошенко під час зустрічі з представниками IT-індустрії заявив, що 24 і 25 лютого Центральна виборча комісія зазнала DDoS-атак з боку Росії. За його словами, Рада національної безпеки і оборони разом зі Службою безпеки України, поліцією та з партнерами зі США вже розробили механізми захисту ЦВК.

Втричі більше ніж зазвичай: США оголосили великий пакет військової допомоги Україні

четвер, 25 квітень 2024, 5:25

Міністерство оборони США 24 квітня оголосило про виділення пакета військової допомоги Україні загальною вартістю 1 мільярд доларів – першого відтоді, як Конгрес ухвалив додаткове фінансування для допомоги іноземним союзникам. "Це оголошення є 56 транше...

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...