Підмога для ворога: На Донбас прибули підрозділи двох бригад російського спецназу

Окупанти ротували склад своєї артгрупи, яка періодично обстрілює позиції сил АТО між Широкиним і трасою Маріуполь-Тельманове.

Ілюстрація: informator.newsЗ метою доукомплектування і підвищення бойових можливостей російсько-терористичних військ, з території РФ на Донбас прибули підрозділи російського спецназу зі складу двох бригад спецназу ГРУ Генштабу Росії. Про це повідомляє група «Інформаційний спротив», передають Патріоти України.

«Це 10 обр СпП (постійне місце дислокації - н.п. Молькіно) ПВО ВС РФ і 16 обр СпП (Тамбов) ЗВО ВС РФ», - йдеться в повідомленні. За даними ІС, окупанти продовжують посилення своєї групи на ділянці в районі Ясинуватої, Яковлівки і Спартака, перекинувши до Авдіївки нову ротну тактичну групу (РТГр).

«Зокрема, через Красногвардійський на Мінеральне у темну пору доби пройшли одразу дві колони - у першій 8 вантажівок з особовим складом, боєприпасами і спорядженням, 4 ББМ (1 МТ-ЛБ і 3 БМП-2), Урал з ЗУ-23-2 і два автокунги (один з польовою кухнею), через 40 хвилин друга колона - 3 КамАЗи (один з них броньований), 4 БТР-80, 1 БРДМ-2 і 3 МТ-ЛБ (дві у варіанті самохідного ПТРК «Штурм-с»)», - зазначили в ІС.

Також йдеться про те, окупанти ротували склад своєї артгрупи, яка періодично обстрілює позиції сил АТО між Широкиним і трасою Маріуполь-Тельманове. «Зокрема, між Патріотичним і вітряної станцією на північ від Безіменного фіксувалося 3 одиниці 122-міліметрової САУ 2С1 «Гвоздика» окупантів маршем на північний схід. Також у колоні - Урал і 2 ЗіЛ-131, пізніше - 2 КамАЗи з 122-міліметровими гаубицями типу Д-30/30А причепом в тому самому напрямку», - додали в ІС.

"Проводиться значна робота": Стало відомо, які ракети запускатимуть із українських F-16

понеділок, 6 травень 2024, 13:50

Поставлені Україні винищувачі F-16 зможуть використовувати новітні французькі високоточні авіаційні бомби AASM Hammer. Про це заявив депутат французького парламенту, голова комісії з питань оборони та збройних сил Томас Гасіллуд, передають Патріоти Укр...

"Пропаганда у них працює, мізки промиваються": У ЗСУ розповіли про тактику військ РФ під Бахмутом

понеділок, 6 травень 2024, 13:45

Окупаційні війська Росії не припиняють спроб штурмувати українські позиції на Бахмутському напрямку фронту. Водночас в механізовані атаки ворог більше йде піхотою, аніж бронетехнікою. До того ж йдеться не тільки про новоспечених "мобіків", а й більш до...