Підставні спонсори Тимошенко пов’язані з "газовою справою" Онищенка, - розслідування журналістів

У 2018 році "Батьківщина" отримала рекордну суму пожертв від фізичних та юридичних осіб – понад 150 мільйонів гривень.
Наталя Зубар нічого не знає про своє "фінансування" Тимошенко. Фото: скріншот з відео.

У системі фінансування партії "Батьківщина", очолюваної Юлією Тимошенко, фігурують люди з так званої "газової справи" нардепа-втікача Олександра Онищенка. Про це йдеться у розслідуванні програми "Наші гроші з Денисом Бігусом", передають Патріоти України.

У 2018 році "Батьківщина" отримала рекордну суму пожертв від фізичних та юридичних осіб – понад 150 мільйонів гривень. При цьому журналісти з’ясували, що більшість "донорів" – звичайні українці, які або не знали, що їхні персональні дані використали для проведення платежів, або насправді не мали таких сум, які переводили Тимошенко.

Одна зі спонсорів "Батьківщини", касирка супермаркету у передмісті Київ Наталя Зубар, за рік нібито перерахувала партії майже 1,5 мільйони гривень. Ще стільки ж – її сестра, і більше мільйону гривень – племінник.

Крім того, Зубар значиться бенефіцеаром двох київських фірм зі статутними капіталами по 50 мільйонів гривень в кожній. Одна з них – ТОВ "Страхова компанія "Надійна" – вивела журналістів на Олександра Канцелярука. За даними слідства, він один з реалізаторів так званої "газової справи" Олександра Онищенка – екс-нардепа, якого звинувачують у розкраданні газу, видобутого за договорами про спільну діяльність із ПАТ "Укргазвидобування".

Більше мільйону гривень у 2018 році пожертвував "Батьківщини" Михайло Верман. Він відомий як власник компанії "Арт-Ельм", яка також фігурує в "газовій справі". Нині "Арт-Ельм" припинив своє існування, але остання адреса реєстрації фірми співпадає з адресою прописки компаній Канцелярука. І Юлія Тимошенко, і Олександр Онищенко в коментарях журналістам спростували інформацію про співпрацю.

Джерело: bihus.info

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...