Підтримати Україну: Наймолодший прем'єр ЄС змусив червоніти "старих вовків" ЄС

Україна переживає страшні часи, але в кінці кінців – ми тепер знаємо, хто справжній друг.

Прем'єр-міністр Естонії Тааві Рийвас. Фото: uainfoНаймолодшому прем'єр-міністрові в Європі – Тааві Рийвасу, який очолює уряд Естонії у свої 36, не забракло мудрості й лідерства у виступі перед Парламентською асамблеєю Ради Європи – на відміну від десятків представників наших "друзів" з Європи – називати речі своїми іменами, коли говорив про Україну. "Ми будемо допомагати Україні проводити реформи, яка по суті перебуває у війні", повідомляють Патріоти України з посиланням на uainfo.

Прем'єр виділив ситуацію в Україні на початку свого виступу. Насамперед щодо неприпустимості порушення територіальної цілісності та суверенітету України.

Пан Рийвас висловив занепокоєння погіршенням прав людини в Криму та на Сході України й висловив думку, що органи Ради Європи повинні мати безперешкодний доступ до територій для проведення моніторингу. Він окремо нагадав членам ПАРЄ про заборону російською владою Меджлісу.Тааві Рийвас підтримав збільшення військ НАТО на східному фланзі Європи у зв'язку з збройною агресією проти України. Щодо російської пропаганди - естонський прем'єр сказав, що ми повинні підтримувати, в тому числі фінансово, розвиток вільних медіа.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...