Після дворічної перерви Україна відновила роботу в міжнародній організації "Єврорегіон Нижній Дунай"

Міжнародну європейську організацію "Єврорегіон Нижній Дунай" заснували в 1998 році керівники прикордонних регіонів України, Румунії та Молдови.

Делегація Одеської області взяла участь в засіданні Генеральної Асамблеї Асоціації транскордонного співробітництва "Єврорегіон Нижній Дунай". Фото: odessit.ua.

Україна відновила повноцінну роботу в "Єврорегіоні Нижній Дунай". Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на ЦТС.

В цьому регіоні країну представляє Одеська область.

Начальник відділу інвестицій в інфраструктурні проекти Агентства інвестицій і розвитку Одеської ОДА Володимир Шемаєв повідомив, що протягом двох років Україна платила членські внески, але 12 серпня кошти відправили у фонд єврорегіону.

Головування України в Нижньому Дунаї дасть можливість активізувати діалог з партнерами в Молдові і Румунії з питання запуску поромної переправи Орлівка–Ісакча й Ізмаїл–Тульча.

Очікується, що співпраця вплине на поліпшення стану автомобільних переходів на прикордонних ділянках.

Також відновлення роботи в єврорегіоні має допомогти завершенню будівництва каналізаційної системи у Вилковому і відкрити нові можливості для подачі спільних транскордонних проектів у рамках операційної програми ЄС "Україна-Румунія 2014 -2020".

Будівництво поромної переправи Орлівка-Ісакча запустили восени минулого року.

Для довідки: Міжнародну європейську організацію Нижній регіон заснували в 1998 році керівники прикордонних регіонів України, Румунії та Молдови. Єврорегіон створили для досягнення гармонійного розвитку економіки; вирішення питань в галузі охорони навколишнього середовища; підвищення рівня життя та соціального захисту населення; інтеграції транспортної інфраструктури прикордонних регіонів в єдину мережу європейських транспортних коридорів; боротьби з організованою злочинністю і низки інших питань.

Справа про державний заколот: Верховний суд США виніс рішення щодо можливості участі Трампа у президентських виборах

неділя, 5 травень 2024, 4:15

Верховний суд США дозволив експрезиденту Дональду Трампу брати участь у праймеріз у штаті Колорадо. Це рішення суду надає йому можливість бути висунутим як кандидат від Республіканської партії під час виборів наступного глави держави. Про це у суботу, ...

Вражаючий результат царювання Путіна: В Підмосков'ї розширять головне військове кладовище Росії - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 2:35

При відкритті меморіалу 2013 року планувалось, що первісної території під 40 тисяч поховань вистачить на наступні 200 років. Проте тепер усвідомили потребу екстреного розширення. При тому, що елітарного поховання удостоюють тут далеко не всіх "героїв СВО"