Після скандалу: Росія вислала шведського дипломата, який написав книгу "Народ Путіна"

Російська Федерація вислала з Москви аташе з питань культури посольства Швеції Калле Кніівіля Про це пише видання Expressen, повідомляють Патріоти України.

"Росія висилає шведського дипломата і журналіста Калле Кніівіля. Російське рішення є прямим наслідком того, що Швеція недавно відмовила у видачі віз двом російським дипломатам, оскільки ... вони мають досвід розвідки", - йдеться в повідомленні.

Прес-секретар зовнішньополітичного відомства Швеції Патрік Нільссон підтвердив, що шведського дипломата попросили залишити Москву. Департамент інформації та преси МЗС РФ коментувати цю інформацію відмовився.

У березні 2018 року Швеція була в числі країн Заходу, які оголосили про висилку російських дипломатів через отруєння Сергія Скрипаля. Стокгольм тоді вислав одну людину.

Калле Кніівіля - шведський дипломат і журналіст фінського походження, працював у шведській газеті Sydsvenskan, колишній московський кореспондент фінської газети Kansan Uutiset. Він - автор чотирьох книг, в тому числі "Народ Путіна" про послідовників російського президента, "Крим наш" - про анексію півострова, "Діти Імперії" - про російськомовне населення Балтії.

"Повільно варити Україну до смерті": Представник американських демократів розніс альтернативний закон Джонсона

вівторок, 16 квітень 2024, 22:02

Конгресу США знадобиться щонайменше два місяці, щоб провести через усі формальні процедури альтернативний законопроект про військову допомогу Україні, який пропонує спікер Палати представників Майк Джонсон. Про це заявив високопоставлений представник Д...

Шукали інформацію про військові навчання: Румунія заявила, що серед біженців з України "затесалися" російські шпигуни

вівторок, 16 квітень 2024, 21:02

Румунія стала мішенню для мережі російських шпигунів, які намагалися зібрати інформацію про військові навчання та допомогу Україні. Можливі шпигуни потрапили до країни, ховаючись між українських біженців. Про це йдеться звіті Вищої ради національної об...