Після визнання Сенцова і Кольченка українцями, їх можливо передати Україні, - адвокат

Згідно зі статтею 3 Конвенції про передачу засуджених, укладеною між РФ та Україною, одним із критеріїв для направлення громадян Росії та України на їх батьківщину є те, що вони є або громадянами України, або Росії.

Олег Сенцов та Олександр Кольченко. Фото:www.day.kiev.ua

Якщо влада Росії визнала Сенцова і Кольченка українцями, можна переправляти їх в Україну. Як заявила в ефірі телеканалу 112 Україна адвокат Кольченка Світлана Сидоркіна, визнання цього факту Росією є одним із критеріїв передачі "засуджених" Україні, передають Патріоти України.

"Справа в тому, що згідно зі статтею 3 Конвенції про передачу засуджених, укладеною між Росією і Україною, одним із критеріїв для направлення громадян Росії та України на їх батьківщину є те, що вони є або громадянами України, або Росії.

Ось до опублікування доповіді уповноваженого з прав людини Елли Памфілової публічно не визнавався факт того, що Саша Кольченко та Олег Сенцов є громадянами України. І ось це перше публічне висвітлення факту про те, що влада визнає за ними громадянство України", - заявила вона.

Також адвокат повідомила, що Міністерство юстиції України від 1 березня відправило документи в Мін'юст Росії для вирішення питання щодо Олександра Кольченка.

"22 березня я була у Саші Кольченка в Челябінську, Саша почуває себе добре, оптимістичний, бадьорий, вірить і сподівається, що Україна його не залишить і він повернеться на батьківщину", - уточнила вона.

Окупанти вдарили ракетами по житловому комплексу у центрі Харкова

середа, 24 квітень 2024, 11:44

Близько 00:30 24 квітня російська армія завдала ракетних ударів по Шевченківському району Харкова. Було зафіксовано влучання двох ракет на територію житлового комплексу, повідомляють Патріоти України. "Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 при...

"Навіть такою малою кількістю": Згурець назвав пріоритетні цілі для застосування ATACMS

середа, 24 квітень 2024, 11:24

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що пріоритетними цілями для застосування ATACMS дальністю 300 км є ворожі командні пункти й бази зберігання боєприпасів. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспрес...