Після запеклих боїв: В Афганістані бойовики "Талібану" захопили в полон 50 військових

Силовики намагалися відступити і перейти в Туркменістан, але їм було відмовлено.

Афганські військові. Фото: Твіттер.

В афганській провінції Бадгіс, де відбувалися запеклі бої між співробітниками сил безпеки і терористами організації "Талібан", близько 50 військовослужбовців, які входять в прикордонну поліцію, потрапили в полон. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Reuters.

Голова ради провінції Бадгіс Абдул Азік Бік розповів, що близько 100 афганських військовослужбовців в результаті боїв спробували відступити і потрапити в сусідній Туркменістан, але їм не дали дозволу на в'їзд в цю країну.

Він додав, що з цієї причини близько 50 афганським прикордонникам довелося здатися в полон бойовиків, в той час як ще 50 бійців продовжили бої в самому густонаселеному районі провінції - Бала Мургаб.

"Ці солдати боролися з талібами протягом довгих років, тому якщо б вони здалися, то їх би вбили", - повідомив Азик Бик. У той же час Міжнародний комітет Червоного хреста повідомив, що даний напад талібів призвів до великих жертв. Організація брала участь у передачі 20 тіл в Корпус афганської національної армії.

Процес затягнеться? Стало відомо, коли в Україні добудують завод з виробництва Bayraktar

п’ятниця, 25 жовтень 2024, 22:25

Турецька компанія Baykar планує завершити будівництво заводу з виробництва безпілотників Bayraktar в Україні до серпня 2025 року. Про це повідомляє агентство Reuters, передають Патріоти України. За словами генерального директора Халука Байрактара, заво...

"Пропоную всім заспокоїтись": У Дніпрі відреагували на заклики до оборони регіону

п’ятниця, 25 жовтень 2024, 22:07

Дніпропетровську область вже готують до оборони. Це роблять без зайвого розголошення, заявив очільник Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук у своєму Телеграм, передають Патріоти України. "На тлі останніх заяв про оборону Дніпропетровщини. Проп...