Після звільнення Згуладзе можна чекати ще однієї відставки - джерело в МВС

Начальник патрульної поліції України Хатія Деканоїдзе може подати у відставку услід за своєю подругою - екс-заступницею Авакова.

Хатія Деканоїдзе. Фото:cripo.com.ua

У середу, 11 травня, Кабмін офіційно прийняв відставку першого заступника глави МВС Арсена Авакова Еки Згуладзе. На її місце готують колишнього начальника міліції Києва Олександра Терещука, який після звільнення заявляв, що чекає нового призначення на керівну посаду в поліції. У середу Терещук цілий день не брав трубку. Про це пишуть Вести, зазначають Патріоти України.

Сама Згуладзе заявила, що ще в грудні закінчився термін її перебування в Україні, про який вона домовилася з президентом. Але вона не стала йти відразу, щоб пройти перехідний період і не послабити реформу під час урядової кризи. "Навіть зараз я не можу залишити цю історію. Я залишаюся в команді, очолю групу радників. Але якщо не буде реформи судів, прокуратури, митниці, то ми не поліцію втратимо, а шанс на іншу Україну", - заявила вона.

У кулуарах МВС кажуть, що Згуладзе не збиралася надовго затримуватися в Україні, оскільки її завданням було стати обличчям реформ.

"По суті ж, вона ніколи особливо не управляла, тому що вся повнота рішень була в руках у міністра Авакова. Ситуація ускладнилася після розстрілу київськими копами БМВ, коли загинув неповнолітній.

Уже тоді заговорили, що Згуладзе піде. До речі, за нею може звільнитися і її подруга - начальник патрульної поліції України Хатія Деканоїдзе", - повідомило джерело в МВС.

Більше ніяких "червоних ліній": Україна може бити британською зброєю по цілях всередині РФ - Камерон

п’ятниця, 3 травень 2024, 8:05

Уряд Його Величності обіцяє 3 млрд фунтів стерлінгів (3,74 млрд доларів) щорічної військової допомоги Україні. Україна має право використовувати зброю, надану Лондоном, для нанесення ударів по цілях на території Росії, адже Москва б’є по українській те...

"Циркон", "Онікс", "Калібр" та Х-69: Які запаси ракет є у Росії та що відомо про динаміку їхнього виробництва

п’ятниця, 3 травень 2024, 7:56

У Росії в запасі є десятки гіперзвукових "Цирконів" та керованих Х-69, а також сотні крилатих "Оніксів" і "Калібрів". Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, скільки орієнтовно ракет залишилось у країни-агресорки. Про це йд...