"Північний потік-2" нівелює ефект санкцій проти РФ, - глава МЗС Польщі

На думку Яцека Чапутовича, Польща, США і Європейська комісія представляють в цьому питанні проєвропейську позицію, а Німеччина та Австрія – антиєвропейську.

Яцек Чапутович. Фото: ЕРА.

Газопровід "Північний потік – 2" загрожує безпеці України і руйнує ефект запроваджених санкцій проти РФ. Таку думку в інтерв'ю німецькому виданню Handelsblatt висловив міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович, передають Патріоти України.

"Нам потрібні рішучіші дії проти Росії з боку ЄС і НАТО. Тут питання "Північного потоку – 2" є центральним: газопровід руйнує наслідки санкцій, "Північний потік – 2" вбиває Україну. Коли транзит російського газу територією України буде припинено, ця країна втратить не тільки серйозні прибутки, але насамперед гарантію захисту перед черговою російською агресією", – заявив міністр.

На його думку, Польща, США і Європейська комісія представляють в цьому питанні проєвропейську позицію, а Німеччина та Австрія – антиєвропейську. "Німеччина часто думає, що європейська позиція і є німецькою позицією, проте у випадку з "Північним потоком" це не так", – підкреслив Чапутович.

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...