План окупанта: Генерал розказав, як Росія планує повертати в Україну Януковича

Найперше Росія домагатиметься виборів на окупованому Донбасі.

Віктор Янукович. Фото: ЖЖ

Росія планує розширити свій вплив на сході України, створивши там фейкову псевдодержаву, яку може очолити екс-президент-втікач Віктор Янукович. Про це в коментарі "Обозревателю" сказав екс-голова головного слідчого управління Служби безпеки України, генерал-майор Василь Вовк, повідомляють Патріоти України.

"Перед Росією стоїть одне завдання - з'єднання військової окупації з політичною. Тобто проведення виборів на захоплених територіях. Далі вона постарається розширити свої впливи хоча б по всій території Луганської та Донецької областей", - сказав Вовк.

На думку Вовка, саме цю псевдодержаву і може очолити Янукович, якого російський суд визнав легітимним. "Це буде початком повернення Януковича та його сім'ї в Україні", - спрогнозував генерал.

Україні передадуть прототипи артилерійських снарядів дальністю у 100 км – голова правління Rheinmetall

неділя, 5 травень 2024, 16:52

Оборонний концерн Rheinmetall (Німеччина) протягом 2024 року планує поставити Україні "сотні тисяч" артилерійських боєприпасів. Серед них будуть прототипи снарядів із дальністю 100 кілометрів. Про це оголосив голова правління Rheinmetall Армін Папперге...

Чехія відкликає свого посла в Росії

неділя, 5 травень 2024, 16:06

Міністерство закордонних справ Чехії вирішило відкликати з посади посла в Росії Вітезслава Півоньку, який з 2022 року фізично перебуває в Празі. Цю інформацію голова відомства Ян Ліпавський підтвердило агентству ČTK, повідомляють Патріоти України. Рані...