"План Суркова" Україна вирішила долучити до міжнародних позовів проти РФ

Він стане доказом того, що Росія причетна до всіх тих подій, які стосуються підтримки терористів і сепаратистів

Фото: "Хвиля"

Міністерство юстиції України може долучити документи з поштової скриньки помічника президента Росії Владислава Суркова до міжнародних позовів проти Росії, якщо буде підтверджена їхня достовірність. Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко, передають Патріоти України з посиланням на 112.ua.

"Я думаю що наші правоохоронні органи та відповідні служби розвідки проведуть дуже ретельне розслідування цього листування. Якщо воно дійсно є справжнім, воно так само буде долучено до наших міжнародних судових справ як один з доказів того, що Росія причетна до всіх тих подій, які стосуються підтримки терористів і сепаратистів", - сказав Петренко.

За його словами, "стиль і філософія" оприлюднених документів схожі на почерк Кремля. "Я переглядав цю переписку в інтернеті, про правдивість нам скажуть правоохоронні органи, зміст листування, на мою думку, відповідає стилю і філософії мислення російської влади, тому я не виключаю правдивість", - додав міністр.

Нагадаємо, що напередодні група українських хакерів "Кіберхунта" зламала поштову скриньку помічника Суркова і опублікувала відскановані копії документів, у яких викладаються "невідкладні комплексні заходи" з дестабілізації політичного життя в Україні.

Організація опублікувала документи під заголовком "План першочергових заходів щодо дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні "Шатун", які нібито розраховані на період листопад 2016 - березень 2017 року. Серед них також був поданий так званий план щодо забезпечення Закарпаття федеральним статусом. Пізніше радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко підтвердив, що документи, отримані українськими хакерами, є достовірними.

Макрон зробив несподівану заяву про війну з Росією після зустрічі з Сі Цзіньпіном

понеділок, 6 травень 2024, 21:17

Президент Еммануель Макрон заявив, що Франція не воює з Росією. Про це він сказав на спільному брифінгу з главою Китаю Сі Цзіньпіном у Парижі, передають Патріоти України. Макрон наголосив, що Франції немає прагнень воювати з народом Росії. Також він до...

Cкільки чеченців воює на боці росіян проти України: Розвідка Британіїх озвучила цифри

понеділок, 6 травень 2024, 19:56

На війні з Україною у проросійських чеченських підрозділах зараз перебуває близько 9 тис. осіб. Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії у Twitter, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, проросійські чеченські сили воюют...