Платить Москва? Церква ще однієї країни закликала Константинополь не давати Україні томос

Білоруська православна церква закликала патріарха Константинопольського Варфоломія призупинити процес надання українській церкві автокефалії. Про це сказав глава БПЦ митрополит Мінський і Заславський Павло на прес-конференції в п'ятницю у Мінську, повідомляють Патріоти України.

"Наша заява складена таким чином, щоб закликати і патріарха Варфоломія, і Синод Константинопольської церкви переосмислити прийняті рішення і зробити все можливе, щоб дезавуювати або відкликати, зупинити цей процес, який сьогодні набирає чітких форм церковного розколу всього світового православ'я", - заявив Павло.

Він підкреслив, що розкол може стати найстрашнішою подією. "Щоб якось протверезити гарячі голови, було ухвалене рішення призупинити наше служіння з єпископатом Константинопольським, призупинити нашу участь у всіх заходах, де головують представники Константинополя", - продовжив екзарх. При цьому він зазначив, що "це ще не розрив". "Це заклик, спроба звернутися до патріарха Варфоломія призупинити це діяння, що може призвести до розколу", - сказав митрополит Павло.

Перетворили на брухт: Бійці ЗСУ знищили російський танк із "Джавеліна" (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 17:44

Бійці з 53-ї окремої механізованої бригади ім. князя Володимира Мономаха успішно ліквідували ворожий танк за допомогою системи "Джавелін". Про це повідомляє прес-служба Генерального штабу ЗСУ, передають Патріоти України. . На відеозаписі, опубліковано...

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...