По справі ОПЗ: Саакашвілі заявив, що Мартиненко і Яценюк повинні сісти за грати (відео)

Однак чи піде справа далі гучних звинувачень?

Глава Одещини повідомив, що керівники Одеського припортового заводу, яких затримала САП, носили гроші Арсенію Яценюку. Про це губернатор Одеської області написав на своїй сторінці у Facebook, повідомляють Патріоти України.

"Призначав їх обох (Сергія Перелому та Миколу Щурика, – 24) Яценюк і гроші вони носили колишньому прем'єру, тож не заспокоюся поки Мартиненко і Яценюк не сядуть поруч з ними", – пише Міхеїл Саакашвілі.

Він додав, що ще 20 листопада 2015 року директор ОПЗ Сергій Щуріков накинувся на нього з кулаками на виході зі студії "Шустер live" після того, як Саакашвілі сказав, що Щурікова посадять.

Як і обіцяв глава Одеської області, цього ж дня він провів прес-конференцію біля Одеського припортового заводу і розмістив у соціальних мережах відеозвіт про неї. Міхо наголосив на тому, що в корупційних схемах на ОПЗ замішані екс-прем’єр Арсеній Яценюк і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Цього ж дня ЗМІ досить оперативно розповсюдили інформацію про те, що НАБУ «трясе» топ-менеджерів «Нафтогазу» і ОПЗ за розкрадання на користь олігарха Ігоря Коломойського. Сенсацією стало повідомлення, що за розтрату коштів на ОПЗ було затримано голову наглядової ради заводу Сергія Перелома і першого заступника Миколу Щурикова.

Саакашвілі пояснив, що гроші від схем з ОПЗ чиновники заводу передавали депутатській групі Мартиненка-Іванчука. «Сергій Перелома був призначений за особистим розпорядженням прем'єр-міністра Яценюка. Він був бізнес-партнером Миколи Мартиненка і Давида Жванії. Він би не зміг провести цю комбінацію з газом, якби одночасно не працював у відомстві пов'язаному із нафтою і газом, і одночасно не був би головою наглядової ради ОПЗ. Тобто ті, хто його призначав, наперед прекрасно знали, для чого його сюди присилали. Аваков і Яценюк завдали державі збитків більш як на 8 млрд. доларів», - розповів Саакашвілі.

На думку Саакашвілі, «коли Яценюк ішов у відставку, то заручився гарантіями. Йому призначили заступника генпрокурора і одночасно Авакова залишили міністром внутрішніх справ як гарантію того, що Яценюка ніхто не чіпатиме».

Глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив, що НАБУ відкрило кримінальне провадження у підозрі в розтраті коштів ОПЗ. Нині обидва чиновники наразі перебувають у СІЗО. Губернатор Одеської області підкреслив, що не заспокоїться, «доки Аваков залишається в уряді, доки він разом з Яценюком не відповість за всією суворістю закону». Саакашвілі вважає, що «їх необхідно схопити на гарячому, щоб злочинці повернули награбоване».

Ворог підтягує сили: ЗСУ стабілізували ситуацію в районі Часового Яру, але є "але", - співзасновник DeepState Погорілий

понеділок, 29 квітень 2024, 19:43

Роман Погорілий, співзасновник DeepState прокоментував ситуацію в районі Часового Яру на Бахмутському напрямку. Про це він повідомив у етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Ворог намагається використати будь-яку можливість, щоб просу...

Готується стати обличчям кампанії "Інша Україна". Водиться з Януковичем і Азаровим та наставляє роги Медведчуку з охоронцем Путіна: ЗМІ про те, що поробляє Оксана Марченко

понеділок, 29 квітень 2024, 19:15

Медіа пише про те, що російські пропагандисти планують кампанію з просування політичного проєкту Медведчука "Інша Україна", обличчям якої має стати Марченко. За задумом кураторів проєкту, жінка повинна буде уособлювати "традиційні цінності" і нести від...