Побував у кількох храмах: Порошенко показав, де зустрів Великдень (фото, відео)

Родина президента взяла участь у Великодньому богослужінні.

Фото: ЗМІ

Президент України Петро Порошенко разом з дружиною і дітьми в ніч на 8 квітня взяли участь в пасхальних богослужіннях. Сім'я Порошенко принесла з собою кошики з пасками, повідомляють Патріоти України.

У Володимирському кафедральному соборі президентське подружжя разом з предстоятелем Української православної церкви Київського патріархату Філаретом і віруючими пройшли Хресною ходою. Після цього вони взяли участь у Великодньому богослужінні.





Глава держави з родиною також відвідав монастир Святого Василія Великого Української греко-католицької церкви, де взяв участь в урочистій Великодній Святій Літургії.



Після цього Порошенко приєднався до святкової літургії прихожан Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, де в Трапезній церкві службу відправив предстоятель Української православної церкви Московського патріархату митрополит Онуфрій.




"Цього року Великдень - це особливий день. Тому що разом з ним приходить і впевненість, що найважчі випробування вже точно позаду. Давайте сьогодні разом помолимося за наших захисників і світ для нашої України", - написав Порошенко в своєму Facebook.

Також президент опублікував відеопривітання зі святом. "Вітаю всіх і кожного, чиї серця переповнюються радістю в ці чудові дні довгоочікуваної весни! Свято Воскресіння Христового ми святкуємо всі разом, а як сказано в Святому Письмі - "Один Господь, одна віра, одне хрещення", - зазначив глава держави.

"Це буде чесно": Кулеба підтвердив обмеження консульських послуг чоловікам мобілізаційного віку

вівторок, 23 квітень 2024, 15:30

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба підтвердив інформацію про призупинення надання консульських послуг громадянам України призовного віку, які перебувають за кордоном, зазначивши, що у теперішніх умовах головним пріоритетом є боротьба за ви...

"Весь цей час багатьом здавалося...": Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні

вівторок, 23 квітень 2024, 15:26

Є дві причини того, чому Палата представників США нарешті схвалила виділення допомоги Україні. Перша з них - підтримка експрезидентом Дональдом Трампом спікера та можливості допомоги Україні. Друга - складна геополітична ситуація у зв'язку з атакою Іра...