Початок великої цензури? Нардепи запропонували саджати журналістів за наклеп

У Верховній Раді зареєстровано законопроект № 9306 про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо встановлення відповідальності за наклеп для ЗМІ, повідомляють Патріоти України.

Авторами документа виступили народні депутати від Блоку Петра Порошенка Микола Паламарчук, Артур Палатний та Олег Великін.

Вони пропонують встановити покарання за наклеп від штрафу у 200-500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3400-8500 гривень) і виправних робіт до позбавлення волі на 3 роки.

У пояснювальній записці зазначається, що останнім часом в Україні свободу слова все частіше плутають із вседозволеністю поширення хибних фактів.

"Одним з останніх випадків поширення неправдивої інформації є випадок зі звинуваченнями, які лунають з боку деяких ЗМІ на адресу народного депутата (Миколи Паламарчука. — Ред.) про причетність до вчинення особливо тяжкого злочину (напад на громадську активістку Катерину Гандзюк)", — йдеться у тексті.

У документі наголошується, що деякі засоби масової інформації безпідставно, без зазначення будь-яких доказів звинувачують народного депутата у причетності до трагічної події.

"Вважаємо, що такі дії шкодять об'єктивному проведенню досудового розслідування у резонансному кримінальному провадженні та встановленні реальних винуватців", — підсумували нардепи.

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...

У липні цього року російські війська можуть знову стояти під Києвом: У The Times виклали "лякалку" через зволікання Заходу

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:22

Існує загроза, що в липні 2024 року російські війська знову можуть опинитися під Києвом, а президент України Володимир Зеленський знову звернеться до країн Заходу з проханням не вивозити його, а надати необхідні українській армії боєприпаси, щоб битися...