"Починаємо розуміти, що ми не "раша", - митрополит Драбинко про "переворот" в Україні

Війна в Донбасі зіграла колосальну роль у формуванні світогляду священиків УПЦ МП і отриманні автокефалії. Про це заявив митрополит УПЦ МП Олександр (Драбинко), повідомляють Патріоти України.

За його словами, свідомість суспільства зростає. "Ми, нарешті, починаємо розуміти, що ми не "раша", як нас зазвичай називали всіх скопом за кордоном. Приїжджаєш куди-небудь, і ти: Rasha Orthodox Church. Російська церква. Тільки з 2008 року, коли почав їздити митрополит Володимир, і після візиту до нас патріарха Варфоломія нас почали в світі відрізняти: о, це Ukrainian Orthodox Church. Українська церква - церква митрополита Володимира", - підкреслив митрополит Драбинко.

"Ну і війна... Звичайно, вона зіграла колосальну роль у формуванні світогляду духовенства. До її початку ми були з Росією православними братами. Війна показала, що ми далеко не брати. Не по-євангельському, не по-християнськи з нами вчинили "православні брати", - додав він. Відповідаючи на питання, чи є у РПЦ своя фабрика тролів, митрополит сказав: "Судячи з кількості публікацій - ще й яка!".

Джерело: LIGA.net

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...