Подалі від агресора: Країна ЄС відгородилася від Росії парканом з колючим дротом

Латвія звела 93-кілометровий паркан із колючим дротом заввишки майже 3 метри на кордоні з Росією. Про закінчення робіт пишуть місцеві ЗМІ з посиланням на Державну службу прикордонної охорони республіки. На огорожу Латвія витратила 21 млн євро, повідомляють Патріоти України.

"До 31 грудня 2018 року облаштована прикордонна смуга завдовжки 207 км і побудовані спочатку заплановані 93 кілометрів огорожі. Облаштування прикордонної смуги планується завершити в 2020 році", – пояснили прикордонники.

Відзначається, що за задумом до завершення робіт довжина забору повинна становити 282,6 км. Проект передбачає також установку відеокамер і датчиків руху.

Рішення про зміцнення кордону Латвія прийняла в 2015 році для захисту від нелегальних мігрантів. Як показали результати аналізу на ділянках, де вже зведено новий паркан, істотно знизилася кількість порушень.

Крім забору на кордоні з Росією, в Латвії вирішили відгородитися також і від Білорусі. За даними Держприкордоноборони, до 2021 року будуть облаштовані 173 км кордону з Білоруссю, в тому числі 135 км із них займе загородження.

"Над нами летить, падло": У ПС показали, як збивали "Шахед " на півдні

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:59

Командувач Повітряних сил Микола Олещук показав бойову роботу протиповітряної оборони по ворожих дронах-камікадзе на півдні країни 29 березня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Цієї ночі воїни Херсонської зенітної ракетної бригади Повітряних Сил...

Хоче влаштувати торг? Шредер заявив, що його дружба з Путіним може допомогти закінчити війну

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:44

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер вважає, що його давні добрі стосунки з російським диктатором Володимиром Путіним можуть посприяти закінченню війни в Україні. Слова Шредера у четвер, 28 березня, наводить Deutsche Welle, передають Патріоти Укра...