"Подарунок" Кремлю: Євросоюз прямує шляхом, який веде до розпаду, - Качинський

Якщо ЄС не зійде з цього шляху, то cтане "частиною історії".

Ілюстрація: strichka.comВ ЄС зараз панує диктат однієї країни - Німеччини, яка всім диктує свою волю, зокрема щодо обрання Дональда Туска на голову Євроради всупереч позиції Польщі. Про це під час прес-конференції у Сеймі Польщі заявив лідер правлячої партії "Право і Справедливість" (PiS) Ярослав Качинський, повідомляють Патріоти України.

"ЄС сьогодні керується однією країною. Немає чого приховувати: цією країною є Німеччина...Я не приховую, що ми розчаровані позицією пана Орбана (прем'єр-міністра Угорщини — ред.), але ми усвідомлюємо, настільки сильним був тиск і як сильно нинішній Євросоюз йде шляхом, який веде до розпаду", - заявил він.

Він додав: якщо ЄС не зійде з цього шляху, то cтане "частиною історії". За його словами, новообраний голова Євроради Дональд Туск не обраний від Польщі, він "не є лояльним по відношенню до своєї країни", а тому "не зможе функціонувати з біло-червоним прапором".

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...