"Подарите ему словарь": Медведєв назвав відключення світла в Криму "геноцидом"

Користувачів соцмереж це обурило - політику радять частіше заглядати до словника.

Дмитро Медведєв. Фото: ЖЖ

Російський прем'єр Дмитро Медведєв вважає припинення поставок електроенергії з України в Крим "геноцидом". Про це він заявив у середу під час інтерв'ю російським каналам, передають Патріоти Україн.

"Те, що сталося зі світлом, інакше як "геноцид" не назвати. Це абсолютно хамська, абсолютно така відморожена, як кажуть у народі, позиція ... Ну як це назвати? Свинство просто, по-іншому ніяк не назвати", – сказав він.

У той же час Медведєв заявив, що "колапсу" в Криму в період відключення світла не сталося і всі основні соціальні установи були забезпечені електрикою.

Він нагадав про недавнє підключення першої нитки енергомосту з Росії в Крим і заявив, що в травні 2016 року будуть підключені ще дві нитки, що повністю забезпечить півострів енергією.

Крім того, Медведєв розповів про плани побудувати до 2018 року дві електростанції в Севастополі і Сімферополі, що зробить Крим енергонадлишковим регіоном.

Також він запевнив, що самі кримчани дуже раді російської анексії і "готові навіть більшу ціну заплатити, лише б не повертатися в той бардак, в якому вони були ще буквально зовсім недавно".

Медведєв упевнений, що "Крим вже інтегрований в правовий і економічний простір" Росії.

Як відомо, 22 листопада через підриву електроопор в Херсонській області в анексований Крим перестала надходити електроенергія з материкової частини України.

Словаччина призупинила пропуск вантажівок з території України

субота, 4 травень 2024, 23:16

Словаччина тимчасово призупинила оформлення та пропуск великогабаритних транспортних засобів з України через поломку сканера в пункті пропуску Вишнє Нємецьке. Про це у суботу, 4 травня, повідомили в державній митній службі, передають Патріоти України. ...

Інтрига для Путіна: Голова МЗС відповів, чи відправить Польща свої війська в Україну

субота, 4 травень 2024, 22:29

У питанні щодо відправки військ НАТО в Україну Польща не інформуватиме Кремль про своє остаточне рішення. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передають Патріоти України. Коментуючи пропозицію президента Франції Емманюеля...