"Подвиги" Чепіги-Боширова: Підозрюваний у отруєнні Скрипалів є причетним до вивезення Януковича з України, - Аваков

ГРУшник Чепіга-Боширов у 2014-му зі своїм підрозділом спецпризначенців прибув до резиденції Януковича у Межигір’ї і звідти вивіз його до Криму, а потім і в Росію.

Арсен Аваков. Фото: 112 Україна.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що один із підозрюваних у отруєнні російського екс-шпигуна Сергія Скрипаля є причетним до втечі колишнього президента Віктора Януковича, передають Патріоти України.

Напередодні колишній журналіст "Центру управління розслідуваннями" Сергій Канєв, який брав участь у розслідуванні The Insider і Bellingcat щодо підозрюваних в отруєнні Скрипаля, зазначив, що Чепіга-Боширов у 2014-му зі своїм підрозділом спецпризначенців прибув до резиденції Януковича у Межигір’ї і звідти вивіз його до Криму, а потім і в Росію.

2 жовтня під час зустрічі з міністром з питань безпеки Великої Британії Беном Воллесом очільник українського МВС Арсен Аваков частково підтвердив цю інформацію, передає прес-служба очолюваного ним відомства. "В Україні впізнали одного з учасників атаки в Солсбері, офіцера ГРУ РФ, який був причетним до вивезення екс-президента втікача Януковича з України", – зауважив Аваков.

Згодом у МВС уточнили, цілком імовірно, що йдеться про офіцера ГРУ Анатолія Чепігу, проте не розповіли, хто саме його впізнав. Воллес, зі свого боку, підкреслив, що незаконна анексія Криму, напад у Солсбері та кібератаки у світі свідчать, що це може повторитися будь-де.

"Саме тому важливо, що ми як близькі партнери співпрацюємо та усвідомлюємо небезпеку з боку Росії. Мені приємно бачити таку плідну співпрацю з Україною", – констатував британський міністр.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...